social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Σούρμενα: Γιατί να στοχοποιηθεί ο χώρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού;

Σούρμενα: Γιατί να στοχοποιηθεί ο χώρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού;

Την εξής ανακοίνωση εξέδωσαν τα Σούρμενα

Το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων , μετά από συνεδρίασή του, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Μετά από την αιφνίδια και καθόλου αιτιολογημένη απόφαση της Κυβέρνησης για την διακοπή, αρχικά για ένα μήνα, των αθλητικών δραστηριοτήτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής: Συμφωνούμε με όλα τα σωματεία και τις ενώσεις (και είναι πάρα πολλά), που με το δικό τους τρόπο ο καθένας , καταγγέλλει την απόφαση αυτή.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα της απόφασης αυτής , από τη στιγμή που η Κυβέρνηση επέλεξε να αποφύγει το γενικό Ιock down, και το οποίο όταν επιβλήθηκε το δεχτήκαμε και το εφαρμόσαμε αδιαμαρτύρητα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Συλλόγων, είναι τα ίδια παιδιά που το πρωί στοιβάζονται στις αίθουσες των σχολείων και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποια είναι η λογική που υπηρετεί η απόφαση αυτή, που αντί για οργανωμένη άθληση με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είχαν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες στους Συλλόγους τους, τους οδηγούν τώρα στις πλατείες και στο συγχρωτισμό.

Γιατί να στοχοποιηθεί ο χώρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σαν πιθανή εστία μετάδοσης του Covid-19, τη στιγμή που υπήρχαν ελάχιστα και πολύ μεμονωμένα περιστατικά, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς έστω και στο και πέντε, πρέπει να αναθεωρήσουν την απόφαση αυτή, διότι:

  • Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι διέξοδος, ενώ προσφέρει ψυχική και σωματική υγεία για τα παιδιά και τους εφήβους.
  • Ο οργανωμένος ερασιτεχνικός αθλητισμός, μέσω των Σωματείων, εξασφαλίζει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Coνid-19, όπως αποδεδειγμένα έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε οι ενορχηστρωτές της απόφασης αυτής, να μην είναι νοσταλγοί της εποχής της αλάνας, να μην επιδιώκουν να γυρίσουν την κοινωνία πίσω, να μην στερήσουν από τα παιδιά τη χαρά του παιχνιδιού, με κανόνες και ασφάλεια.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν την απόφασή τους, η οποία πιστεύουμε ότι θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει.


Σχετικά άρθρα

Τα σημερινά αποτελέσματα στην ΕΠΣΑ [25/2]

Κάλεσμα από την Αγία Παρασκευή [vid]

Ολυμπιακός Λιοσίων: Αναχώρησε για Ασπρόπυργο ο Φραγκόπουλος

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35