social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τρανός: «Σε ομάδες όπως ο Άρης Πετρούπολης η πίεση είναι δεδομένη»

Τρανός: «Σε ομάδες όπως ο Άρης Πετρούπολης η πίεση είναι δεδομένη»

Κάθε βήμα και μια νέα αρχή λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση του Θοδωρή Τρανού αποδεικνύεται περίτρανα.

Όντας προπονητής του Ήφαιστου Περιστερίου τα τελευταία χρόνια, ο νεαρός κόουτς επιτέλεσε εξαιρετικό έργο αφού με χαμηλά κυρίως μπάτζετ φρόντισε να παρουσιάζει αξιόλογες και ανταγωνιστικές ομάδες που ήταν πάντα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ασφαλώς όλα αυτά τα χρόνια δέχονταν αρκετές προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλες ομάδες, ωστόσο, ο ίδιος αρνούνταν πάντα ευγενικά δείχνοντας ότι δεν ήταν έτοιμος για να κάνει το παραπάνω βήμα.

Δεν συνέβη ωστόσο και φέτος το ίδιο, αφού αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τον Ήφαιστο, με τον Άρη Πετρούπολης να κάνει έξυπνη κίνηση καταθέτοντας πρόταση στον κόουτς Τρανό.

tra.jpg

Το πλάνο, η προσέγγιση και οι στόχοι του Άρη Πετρούπολης ήταν αρκετά για να πείσουν τον κ. Τρανό στην πρώτη κουβέντα που έκανε με τη διοίκηση, με τον ίδιο να βλέπει μια μεγάλη πρόκληση να του παρουσιάζονται και δεν έχασε το χρόνο να... αρπάξει την ευκαιρία απ' τα μαλλιά.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον προπονητή του ιστορικού συλλόγου που έδωσε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη από την στην στιγμή που ανέλαβε τους ερυθροκίτρινους.

Αναλυτικά

-Φέτος αποφάσισες να μετακινηθείς στον Άρη Πετρούπολης κλείνοντας τον κύκλο σου στον Ήφαιστο. Τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου;

«Ήμουν στον Ήφαιστο πολλά χρόνια. Έδωσα όλο μου τον εαυτό σε όλα τα επίπεδα. Ήθελα μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσέγγιση του κύριου Κούστα και η προοπτική του Άρη».
-Φέτος βλέπουμε ότι δημιουργείται μια νέα ομάδα που έχει αυξομειώσεις στην απόδοση της. Το περιμένατε;

«Ναι το περιμέναμε, ήξερα ότι χρειάζεται υπομονή, κυρίως όταν πας να φτιάξεις κάτι καινούργιο, κάτι από την αρχή. Και στον Ήφαιστο υπήρχαν χρονιές που είχαμε κάνει ανανεώσεις και φρεσκαρίσματα στο ρόστερ, αρα γνώριζα πολύ καλά ότι θα χρειάζονταν χρόνο για να φτιάξεις μια ομάδα όπως τι θες».
-Tι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα δυο σωματεία που έχεις δουλέψει;

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Η μόνη διαφορά είναι οι στόχοι που θέτουν οι διοικήσεις».
-Από τη στιγμή που κληρωθήκατε στον 3ο όμιλο, αισθανθήκατε ανακούφιση;

«Ανακούφιση υπάρχει πάντα στο τέλος κι αν έχεις εκπληρώσει το στόχο σου. Έχω ξαναπεί οτι στην Α' κατηγορία δεν υπάρχει ευκολο παιχνίδι γιατί δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Δεν γίνεται μόνο με βάση τα ονόματα να βγαίνουν συμπεράσματα. Αυτό αποδεικνύεται και τώρα αν δεις τις βαθμολογίεςΑκόμη και το στόχο της παραμονής να έχει θέσει μια ομάδα, δεν μπορεί να νιώσει ανακούφιση με βάση την κλήρωση πόσο μάλλον μια ομάδα που πρωταγωνιστεί».

-Τι στόχο έχει ο Άρης Πετρούπολης;

«Ο στόχος του Άρη είναι πάντα να πρωταγωνιστεί. Εννοείται πως όλοι θέλουμε στην ομάδα να ανέβουμε κατηγορία και γι αυτό ήρθα, γι αυτό δουλεύουμε όλοι στον Άρη. Παρ' όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Προσπαθούμε απ' την αρχή να βάλουμε κάποιες βάσεις για να πετύχουμε. Στόχος πάντα θα είναι η άνοδος και θα γίνει μεθοδικά.»
-Η πίεση μεγαλύτερη που δουλεύετε σε μια ομάδα όπως ο Άρης;

«Με γνωρίζεις πολύ καλά και ξέρεις ότι πάντα κυνηγάω το πρωτάθλημα. Πιέζω τον εαυτό μου γιατί ζω γι' αυτό. Όσο αφορά την πίεση λοιπόν έχει να κάνει με μένα».

IMG_8033-e1558533816569.jpg
-Πως σας υποδέχτηκε ο κόσμος της ομάδας;

«Με τον κόσμο ήταν κάτι πολύ όμορφο. Δέχτηκα αρκετά μηνύματα απ' την ώρα που ανακοινώθηκα, όπως και απ' τους παλαίμαχους της ομάδας που βλέπω υπάρχει μεγάλη αγάπη για την ομάδα».
-Στις πρώτες συζητήσεις με τον κ. Κούστα τι ειπώθηκε;

«Η μόνη περίπτωση να έφευγα εκείνη τη χρονική στιγμη ήταν για τον κ.Κούστα και τον Άρη. Η προσέγγισή του έπαιξε σημαντικό ρόλο οπως σου είπα. Μου παρουσίασε ένα πλάνο που είχε να κάνει με τα θεμέλια της ομάδας, συν ότι στόχευε στο γεγονός να χτίσουμε μια ομάδα δυνατή και ανταγωνιστική που να μπορεί να πετύχει στο στόχο της. Με ιντρίγκαρε αυτο το όραμα διότι δε μ' αρέσει να δουλεύω επιφανειακά».
-Είδαμε ότι πήρατε αρκετούς παίκτες που είχαν συνεργαστεί στον Ήφαιστο στην ομάδα του Άρη. Ποιος ήταν ο λόγος;

«Πήραμε 2 παιδιά απ τον Ήφαιστο, παίχτες που τους είχα πάει εγω. Έκαναν την δουλειά μου και γιαυτο τους ειχα πάρει τότε, γι' αυτο τους ήθελα να με βοηθήσουν και τώρα σε αυτο που πήγαινα να χτίσω».
-Θεωρείτε ότι είστε κάτω υπό πίεση δεδομένου ότι η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη;

«Πίεση υπάρχει πάντα οταν δημιουργεις κατι. Όμως ειμαι ευχαριστημένος απ τα παιδια και το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Αν η ομάδα δεν έπαιζε καλα, αν είχαμε προβλήματα τοτε θα σας μιλούσα διαφορετικά. Η ομάδα αν εξαιρέσω τα πρώτα ημίχρονα με Ελεούσα και με Αργυρούπολη, έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες χωρίς να δεχόμαστε επιθέσεις από τον αντίπαλο. Υπάρχει όντως κάποια ατυχία που ίσως έχει στοιχίσει στα παιδιά ψυχολογικά. Σιγουρα έχουμε κάνει και ατομικά λάθη, όμως σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν έπρεπε βαθμολογικά να βρίσκεται εκεί βάση εικόνας και απόδοσης».

-Ξεκινήσατε νέος την προπονητική και προέρχεστε από καλές σεζόν. Πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να διαχειριστείτε μια μέτρια πορεία;

«Σε μία τέτοια σεζόν όπου στο μεγαλύτερο διάστημα της δεν υπάρχει δραστηριότητα, νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εξάγουμε συμπεράσματα,χωρίς αυτό να σημαίναι ότι αποποιούμαι κάτι. Ξαναλέω με βάση την εικόνα της ομάδας υπάρχει χρόνος ακόμα να διορθωθεί αυτή η κατάσταση πρώτα ο Θεός όταν ξεκινήσουμε πάλι».
-Τι φιλοδοξίες έχετε ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως προπονητής;

«Σίγουρα ότι κάνω το κάνω επαγγελματικά. Με ενδιαφέρει να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Αυτή τη στιγμή με νοιάζει να ολοκληρώσω το έργο μου με τον Άρη».

117386856_335794087824670_2080504587781376692_o.jpg
-Ποια πρόσωπα σας έχουν στηρίξει στην πορεία σας;

«Με οποία διοίκηση συνεργάστηκα -γιατί όπως ξέρεις στον Ήφαιστο αλλάξαμε αρκετές (με τις όποιες δυσκολίες)- όλοι οι άνθρωποι ήταν δίπλα μου και αυτό συμβαίνει και τώρα στον Άρη λαμβάνοντας την εμπιστοσύνη από τον κ. Κούστα»

-Το έργο του προπονητή όσον αφορά το κομμάτι τις διαχείρισης, τι δυσκολίες έχει;

«Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές απ τις πιο άπλες μέχρι τα πολύ σοβαρά θέματα. Το πιο σοβαρό θέμα όμως που έχει γενικά ένας προπονητής είναι ο χρόνος.
Αν τον έχεις όλα φτιάχνονται κι εγώ εδώ στον Άρη νιώθω την εμπιστοσύνη γι αυτό σου μιλάω αισιόδοξα».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35