social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

«Τα «Ιλίσια 2004» δε θα ανεχθούν να βρίσκονται «παραθυράκια» σε προβλέψεις ώστε να επικρατεί το χάος»

«Τα «Ιλίσια 2004» δε θα ανεχθούν να βρίσκονται «παραθυράκια» σε προβλέψεις ώστε να επικρατεί το χάος»

Με αφορμή την απόρριψη της ένστασης τα Ιλίσια 2004 εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμέναμε την απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΠΣΑ, ενόψει της ασκηθείσας ένστασής μας στον αγώνα ενάντια στην ομάδα του Διαγόρα Αιγάλεω, λόγω αντικανονικής χρησιμοποίησης παικτών από την αντίπαλη ομάδα. Το αποτέλεσμα της ένστασης μας προκαλεί απογοήτευση λόγω της απόρριψης του αιτήματός μας και κυρίως επειδή, για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κανονισμούς νομικά αόριστους και έωλους, οι οποίοι ερμηνεύονται κατά το δοκούν, όταν θα έπρεπε να είναι εμπεριστατωμένοι και κατανοητοί.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις που βρίσκονται σε ισχύ για τα φετινά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, στην Γ’ Κατηγορία «επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν» από κάθε ομάδα έως 4 ποδοσφαιριστές μεγαλύτεροι των 31 ετών και έως την ηλικία των 38 ετών, δηλαδή γεννηθέντες μεταξύ των ετών 1984 και 1990. Η ένστασή μας βασίστηκε, ακριβώς, στο γεγονός ότι η αντίπαλος ομάδα χρησιμοποίησε 6 ποδοσφαιριστές με ηλικία μεγαλύτερη των 31 ετών, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό Φύλλο Αγώνος, αντιβαίνοντας έτσι στις εφαρμοστέες προβλέψεις.
Το κρίσιμο στην περίπτωση αυτή είναι η έννοια της χρησιμοποίησης, την οποία ουδόλως η ΕΠΣΑ ενδιαφέρθηκε να εξειδικεύσει, μάλλον θεωρώντας τήν επαρκώς κατανοητή (😉, με αποτέλεσμα να προκύψουν ζητήματα όπως εν προκειμένω. Συνέπεια αυτού είναι να αναγκάζει τις ομάδες, αλλά και την ΕΠΣΑ, εφόσον ασκηθεί ένσταση, να μετατρέπονται σε ερμηνευτές του δικαίου και των ορισμών, για προβλέψεις που η ίδια εισάγει αλλά αμελεί να επεξηγήσει τη σημασία τους.
Η ορθή ερμηνεία της έννοιας της «χρησιμοποίησης» παίκτη ταυτίζεται με την συμπερίληψή του στο φύλλο αγώνος, ανεξαρτήτως αν αγωνίστηκε στο παιχνίδι. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου ανακύπτουν παρόμοια ζητήματα, όπως σε αυτό της υποχρεωτικής συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών, των λεγόμενων «μικρών», υπάρχει σαφέστατη πρόβλεψη. Συγκεκριμένα, στο από 24/06/2022 Δελτίο Τύπου της ΕΠΣΑ, όπου υποχρεώνει τη χρήση 4, κατ’ ανώτατο όριο, ποδοσφαιριστών ηλικίας μεγαλύτερης από 32 ετών και έως 38 ετών, επίσης προβλέπει ότι κατ’ ελάχιστον 3 νεαροί ποδοσφαιριστές πρέπει να ξεκινούν τον αγώνα, στην αρχική εντεκάδα και να αγωνίζονται υποχρεωτικά όλο το 1ο ημίχρονο.
Όπου χρειάζεται να τεθεί κάποιος περιορισμός ή υποχρέωση σχετικά με ποδοσφαιριστές, ο Κ.Α.Π., στις περιπτώσεις όπου θέλει να εννοηθεί ότι ο παίκτης είχε χρόνο συμμετοχής, απαιτεί ο παίκτης να έχει «αγωνιστεί» ή να έχει «συμμετάσχει». Μάλιστα, στο άρθρο 19 παρ. 14 του Κ.Α.Π., ορίζεται ότι :«όπου στον παρόντα κανονισμό αναφέρεται «συμμετοχή ποδοσφαιριστή», εννοείται η αγωνιστική συμμετοχή του στον αγώνα και όχι απλά η αναγραφή του στο Φ.Α.». Είναι προφανές, λοιπόν, ότι, ελλείψει ειδικότερης διευκρίνησης, η χρησιμοποίηση παίκτη σημαίνει, ακριβώς, την συμπερίληψή του στο Φύλλο Αγώνος, ανεξαρτήτως αν συμμετείχε αγωνιστικά στον αγώνα!

Υ.Γ.1: Λυπούμαστε ιδιαίτερα που πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα, αλλά οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του σωματείου μας, όταν αυτά απειλούνται από κακότεχνες προβλέψεις της Διοργανώτριας Αρχής ή από (εκούσιες ή ακούσιες) παραβάσεις κανόνων από αντίπαλες ομάδες. Τα «Ιλίσια 2004» δε θα ανεχθούν να βρίσκονται «παραθυράκια» σε προβλέψεις ώστε να επικρατεί το χάος και, όποτε αυτό χρειαστεί, θα επέμβουν προς διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Υ.Γ.2:ευχαριστούμε τους αξιωματούχους της ενωσης μας που με αυτήν τους την απόφαση μας υπενθύμισαν ότι 43 διοίκησης ομάδων και αλλοι τόσοι προπονητές δεν ξέρουν να διαβάζουν και να ερμηνεύουν απλές προτάσεις όπως μας είπατε και ότι μόνο μια ομάδα έχει κάνει σωστή ερμηνεία.

Υ.Γ.3:θα θέλαμε να τονίσουμε ότι φέτος σε κανέναν αγώνα γ’ κατηγορίας και των τεσσάρων (4) ομίλων την ενωσης μας δεν αναγράφονται πάνω από 4 ποδοσφαιριστές άνω των 31 ετών σε κανένα φύλλο αγώνα εκτός φυσικά από τη μοναδική ομάδα που μάλιστα το έχει κάνει και δυο φορές φέτος.

Υ.Γ.4:ελπίζουμε ολες οι ομάδες να είμαστε πιο έξυπνοι και να διαβάσουμε πιο σωστα τα γεγονότα μ, να κάνουμε καλύτερη αναλυση και να έχουμε σωστότερη κρίση στις επόμενες εκλογές της ενωσης μας.

Υ.Γ.5:τα τελευταία 10 χρόνια η ομάδα μας έρχεται αντιμέτωπη με λανθασμένες άδικες και τραβηγμένες αποφάσεις τόσο από τις επιτροπές της ενωσης μας όσο και από μεγάλο αριθμό έμπειρων διαιτητών.θερμή παράκληση να σταματήσει άμεσα.

Υ.Γ.6: καλούμε όλες τις διοικησης των ερασιτεχνικών ομάδων να ξεσηκωθούν και να αντισταθούμε όλοι μαζί σε άδικες αποφάσεις γιατί σήμερα είμαστε εμείς αύριο θα είναι κάποιος άλλος.κανείς μόνος,συλλογική προσπάθεια από όλους μας για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που τόσο αγαπάμε!

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση των Ιλισιων 2004.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35