social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

ΕΠΣ Πειραιά: Επικύρωση των βαθμολογιών και επισήμως-Στην Γ' Εθνική Αίας Σαλαμίνας και Προοδευτική

ΕΠΣ Πειραιά: Επικύρωση των βαθμολογιών και επισήμως-Στην Γ' Εθνική Αίας Σαλαμίνας και Προοδευτική

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στην συνεδρίαση(τηλεδιάσκεψη) της Παρασκευής 22.5.2020, ασχολήθηκε με την περαίωση-επικύρωση των πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2019-2020 που ως γνωστόν διακόπηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η απόφαση της διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι απόφαση που πάρθηκε από την ΕΠΟ και το Υπουργείο Αθλητισμού, όπως απόφαση της Ομοσπονδίας είναι το τι ισχύει βαθμολογικά σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας που διακόπηκαν.

Ωστόσο έχοντας την δυνατότητα της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης περί τροποποίησης των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων και με γνώμονα πάντα, το να αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερους παραπονούμενους, αλλά και διαισθανόμενη την ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στον ερασιτεχνικό Πειραιά, -μην μπορώντας όμως να παρέμβει για τον αριθμό των δύο ομάδων( πρωταθλητριών της Α΄ Κατηγορίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ) που ανέρχονται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, αποφάσισε τα εξής:

Από την Α΄ και την Β΄ Κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμιά ομάδα, εκτός της περίπτωσης της ΣΠΙΘΑΣ που ως γνωστόν είχε αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Από τον κάθε όμιλο της Β΄ Κατηγορίας ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία οι 4 πρώτες ομάδες στην διαμορφωθείσα βαθμολογία μέχρι το σημείο διακοπής των πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα τα σωματεία ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΦΙΛΑΘΛΟΙ από τον πρώτο όμιλο και ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ – ΝΕΟΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ από τον δεύτερο.

Από τη Γ΄ Κατηγορία ανέρχονται στην Β΄ Κατηγορία οι 4 πρώτες ομάδες: ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ – ΑΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ –ΑΣΧ ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΕΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ.

Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι δημιουργείται μια αρρυθμία στις τρείς κατηγορίες των πρωταθλημάτων μας, πάμε σε μια μεταβατική κατάσταση, όμως με σχεδιασμό διετίας θα επανέλθουμε σε σωστό πλάνο(με την κάθε κατηγορία να έχει από δύο ομίλους και δυνατότερα πρωταθλήματα).

Στην Α΄ Κατηγορία της περιόδου 2020-2021 θα υπολογίζονται συνολικά 35 ή 36 ομάδες (ανάλογα τον αριθμό των υποβιβαζόμενων ομάδων από την Γ΄ Εθνική).

Στην Β΄ Κατηγορία θα υπολογίζονται συνολικά 23 ομάδες

Στην Γ΄ Κατηγορία θα υπολογίζονται συνολικά 13 ή 14 ομάδες (11 υπάρχουσες ομάδες μαζί με την Ειρήνη 2005, τον Αστέρα Σαλαμίνας και την Δόξα Σαλαμίνας)

Για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου-αν όλα πάνε καλά και διεξαχθούν χωρίς προβλήματα κορωνοιού- θα υπάρξουν νεώτερες ενημερώσεις, επιγραμματικά να σημειώσουμε ότι για την περίοδο 2020-2021 δεν θα έχουμε play-out στην Α΄ Κατηγορία, αντίθετα κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες play-out, play-off στη Β΄ και στην Γ΄ Κατηγορία.

*Μετά την επαναλειτουργία των γραφείων της Ένωσης θα υπάρξει ενημέρωση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής της κλήρωσης για την Κυπελλούχο ομάδα (φιναλίστ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ)της κλήρωσης ανάμεσα στις δύο πρωταθλήτριες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας( ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ), αλλά και τις δύο δευτεραθλήτριες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας (ΑΜΦΙΑΛΗ – ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ).


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35