social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αφιέρωμα του sportime στον Βαγγέλη Μάντζιο

Αφιέρωμα του sportime στον Βαγγέλη Μάντζιο

ΠΑΟ Ρουφ: Οι λέξεις μερικές φορές είναι φτωχές για να καταγράψουν με ακρίβεια, όλα όσα πρέπει και όλα όσα αξίζει ο Βαγγέλης Μάτζιος, ως ποδοσφαιριστής πρωτίστως αλλά και ως ανθρώπινη προσωπικότητα.


Όχι για κανέναν λόγο, αλλά διότι δεν θα αποτυπωθεί με ακρίβεια αυτό που πρεσβεύει. Αφού δεν πρόκειται απλά και μόνον για έναν ποδοσφαιριστή, που ακόμη και σήμερα επιμένει και κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα, με την παρουσία του, αλλά δίνει την ευκαιρία και στα νέα παιδιά, να παραδειγματιστούν και να γίνουν ακόμη καλύτερα!
Αυτοί ήταν οι λόγοι που η διοίκηση του ΠΑΟ Ρουφ και οι μεγάλοι διοικητικοί του πυλώνες ο Θοδωρής Κουνάδης και ο Δημήτρης Κρητικός, έκαναν το αυτονόητο. Παρά τις δυσκολίες των καιρών και για μια φορά ακόμη, απέδειξαν πως με πράξεις κυρίως αγαπούν την ομάδα και την θέλουν να είναι πρωταγωνίστρια στο κομμάτι που της αναλογεί.
Κι αυτό από το… πρωί φάνηκε, όταν ήρθε η ώρα του Μάντζιου. Χωρίς κανέναν δισταγμό και κανένα κρυφτούλι, αλλά έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας, έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και συμφώνησαν τα… συμφωνηθέντα.
Να παραμείνει για δεύτερη χρονιά ο παίκτης στην ομάδα και να τη βοηθήσει, ώστε να δείξει πως επανήλθε στα εθνικά πρωταθλήματα για να παραμείνει. Αυτός είναι ο ΠΑΟ Ρουφ και οι Κουνάδης – Κρητικός, όταν η ποδοσφαιρική πλάση ησυχάζει, αυτοί αναστατώνουν με τον τρόπο τους, τα ποδοσφαιρικά στέκια και τα κάνουν να πάρουν φωτιά.
Η παραμονή του Βαγγέλη Μάντζιου, είναι η είδηση των ημερών, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που είναι σίγουρο, πως θα βοηθήσει στα μέγιστα, ώστε η ομάδα να υλοποιήσει τους υψηλούς όπως πάντα στόχους που θέτει.
Γι αυτούς τους λόγους, μια μίνι «ανάκριση» του παίκτη, είναι αναγκαία.

  • Τι σε έκανε και ποιος ήταν ο βασικός λόγος που είπες το ναι στην παραμονή σου;


«Όταν έχεις να κάνεις με έναν Κουνάδη κι έναν Κρητικό, και σου κάνουν πρόταση, είναι δύσκολη να την αρνηθείς. Είναι δυο παράγοντες, που θεωρώ, πως δίκαια γράφονται και λέγονται τα καλύτερα γι αυτούς . Δεν αγαπούν μόνον την ομάδα παθολογικά, αλλά τη θέλουν να είναι και μέσα στις κορυφαίες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. Παράλληλα έχουν έναν μοναδικό τρόπο που σε προσεγγίζουν , ώστε τα περιθώρια να αρνηθείς είναι ελάχιστα. Θέλω να είμαι ειλικρινής με όλους, είναι αλήθεια πως πέρασα πολύ καλά κι ένοιωσα ένα συναίσθημα, που σπάνια το αισθάνεσαι, όταν είσαι ποδοσφαιριστής, και είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Μια ζεστή αγκαλιά που στο σκληρό άθλημα του ποδοσφαίρου, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και λείπει. Έτσι μόλις ήρθε η στιγμή της κουβέντας μας, κάποια πράγματα ήταν ήδη αποφασισμένα μέσα μου, γι αυτό κι έβαλα την υπογραφή μου, με χαρά θα έλεγα».

  • Άλλες προτάσεις υπήρχαν στο τραπέζι;


«Δεν θέλω να κάνω καμία αναφορά στην παρούσα φάση, για κάτι που δεν έχει νόημα. Από τη στιγμή που αποφάσισα να παραμείνω στο Ρουφ, θεωρώ πως οποιαδήποτε άλλη κουβέντα δεν έχει ουσία. Η ανάγκη μου αυτή τη στιγμή και η προτεραιότητά μου, είναι μαζί με τους συμπαίκτες μου, να υποστηρίξουμε τη νέα προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα τη χρονιά που μας έρχεται… και τίποτε άλλο!».

  • Θεωρείς πως θα είναι επίσης μια πολύ δύσκολη χρονιά;


«Ναι βεβαίως. Είναι κάτι που όλοι μας το περιμένουμε. Δυστυχώς αυτή η μεγάλη υγειονομική κρίση, που συνεχίζεται, δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Παρότι είμαι ένας τύπος, που μου αρέσουν τα δύσκολα, εν τούτοις θεωρώ, πως για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα κάθε δευτερόλεπτο. Διαφορετικά θα βρεθούμε μπρος σε αδιέξοδα, που μάλλον δεν θα είναι με τη μεριά μας και δεν θα μας βοηθήσουν, τόσο πολύ, όσο το έχουμε ανάγκη».

  • Πρέπει κι εσείς να… «κολυμπήσετε»…


«Σωστά… Όποιος σήμερα δεν προσπαθήσει να κολυμπήσει και περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια, τότε μάλλον θα πνιγεί. Το ποδόσφαιρο, όπως προείπα, είναι ένα πολύ δύσκολο και σκληρό άθλημα, που συνέχεια απαιτεί. Που σε θέλει να είσαι κάθε στιγμή ο εαυτό σου και να γίνεσαι καλύτερος. Δεν συγχωρεί λάθη και δεν σε θέλει δεύτερο… Πρέπει πάντα να είσαι πρώτος, να μάχεσαι και να μην αφήνεσαι. Δεν μπορεί να κάθεσαι σε έναν καναπέ και μόλις το θυμηθείς, πως πρέπει να κάνεις την υπέρβαση, να φοράς άρον – άρον τη φόρμα και να κάνεις προπόνηση…»

  • Εσύ το αντίθετο. Ακόμη και σήμερα που μιλάμε, συνεχίζεις να κάνεις προπόνηση με τον γυμναστή σου…


«Αλήθεια είναι αυτό. Πάντα έτσι ήμουν. Αυτό είναι το μυστικό της διάρκειας, αλλά κυρίως της παράτασης της ποδοσφαιρικής ζωής μας. Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά κι αν δεν θέλεις να σε λυπούνται ποδοσφαιρικά, θα πρέπει να επενδύεις στο ταλέντο σου. Κανείς δεν τα κατάφερε και φθάνοντας στην κορυφή έμεινε, χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του. Αντίθετα, τα δύσκολα ξεκινούν τότε. Είμαι θιασώτης και λάτρης της καθημερινής δουλειάς. Πιστεύω πως ο ποδοσφαιριστής για να είναι διαχρονικός θα πρέπει να δουλεύει κι εκτός προπόνησης. Κανείς δεν σου χαρίζει την κορυφή και κανείς δεν σου κάνει χατίρια, αν πρώτα εσύ δεν κάνεις το χατίρι του φιλάθλου, που σε θέλει μέσα στο γήπεδο, να δίνεις μάχες και να τις κερδίζεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…».

  • Θέλω έναν σχολιασμό για τη διακοπή του πρωταθλήματος και πόση δύσκολη ήταν η επιστροφή σας στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα!


«Πιστεύω πως κάποιες αποφάσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να παίρνονται πολύ γρηγορότερα. Για τον απλό λόγο, πως είναι ένα άθλημα, που οι διακοπές πάντα αποτελούν τροχοπέδη και εμπόδιο στην ομαλή του λειτουργία, αλλά και δημιουργούν προβλήματα στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ήταν μια μαύρη κηλίδα, που όλοι ευχόμαστε να την ξεπεράσουμε. Για να μην παρεξηγηθούμε να διευκρινίσω πως η διακοπή ήταν αναγκαία, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα όσον αφορά την επιστροφή μας, είναι γεγονός, πως δεν ήταν η αναμενόμενη. Η προσαρμογή ενός ποδοσφαιριστή είναι εκείνη που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Δυστυχώς οι απώλειες ήταν μεγάλες. Παρότι έγιναν φιλότιμες προσπάθειες από όλους μας, η εικόνα στο τέλος έδειξε άλλα. Ο ποδοσφαιριστής είναι ευάλωτος και ευαίσθητος…».

  • Ως πού θα το φτάσεις;


«Είμαι μικρός ακόμη (γέλια)… Τα έχω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Όταν διαπίστωσα το ταλέντο μου και πίστεψα πως μπορώ να φτάσω ψηλά, κάθε χρονιά που τελείωνα μια «αποστολή» μου πάντα έκανα την αυτοκριτική μου. Την οποία συνεχίζω και σήμερα. Όσο αισθάνομαι δυνατός και μάχιμος, θα συνεχίζω να φοράω ποδοσφαιρικά παπούτσια και να βρίσκομαι στους αγωνιστικούς χώρους. Γι αυτό άλλωστε σήμερα που όλα τα παιδιά βρίσκονται στις παραλίες και στις ξαπλώστρες, εγώ επέλεξα την προπόνηση. Θέλω να παραμείνω ανταγωνιστικός και ελκυστικός… Μέχρι στιγμής αυτό εισπράττω! Όταν έρθει η ώρα που διαπιστώσω πως δεν μπορώ να τα καταφέρω, θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω».

  • Αυτό το καπελάκι φαντάζομαι κρύβει πολλές αναμνήσεις…


«Πολλές… Αλήθεια είναι αυτό… Πολλές… ΄Όμως για να είμαι δίκαιος, τολμώ να πω, πως οι περισσότερες είναι χαρούμενες. Πολλές φορές χάρηκα και λιγότερες πικράθηκα. Πάντα όταν τελείωνε ένας αγώνας, αμέσως με το σφύριγμα της λήξης κοιτούσα πως θα προετοιμαστώ για τον επόμενο. Ο ποδοσφαιριστής είναι μαχητής της πρώτης γραμμής. Θα πρέπει κάθε στιγμή και κάθε δευτερόλεπτο να δείχνει το ταλέντο του. Γι αυτό το λόγο έρχονται οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν έναν αγώνα και γι αυτό αμείβονται οι πρωταγωνιστές του».

  • Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το Ρουφ της νέας περιόδου;


«Είναι από τις λίγες ερασιτεχνικές ομάδες, που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Βέβαια αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά οφείλεται στη διοίκηση και στους Θοδωρή Κουνάδη και Δημήτρη Κρητικό. Κάνουν τα πάντα, ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Κι έτσι θα πάμε… Πιστεύω πως όλα τα παιδιά, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό , ώστε να δικαιώσουμε αυτές τις προσδοκίες και από τη μεριά μας, να κάνουμε χαρούμενους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και τους φιλάθλους μας. Πιστεύω πως στο νέο πρωτάθλημα θα τους έχουμε κοντά μας (φίλαθλοι) και θα μας βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Ο πήχης έχει τεθεί ψηλά και θεωρώ πως μπορούμε να τον φτάσουμε».
Η κουβέντα με ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, όπως είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος, δεν θα πρέπει να τελειώνει ποτέ. Αφού είναι τόσα πολλά… Όμως από λόγους ευγένειας, έπρεπε να γίνει. Πάντως η εικόνα που άφησε ο βετεράνος διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, αλλά και πολλών ντόπιων και ευρωπαϊκών κλαμπ, ήταν εκπληκτική και πάνω από όλα ανθρώπινη και ζεστή.
Η οικειότητα, η ζεστασιά και ο ενικός αριθμός, ήταν αυτά που άνοιξαν τη συζήτηση και την άπλωσαν, με συνέπεια να γίνει ανεξέλεγκτη… Και ο Μάντζιος δεν είναι μόνον ένας γητευτής των γκολ, αλλά κι ένας υπέροχος συνομιλητής. Πάντως το αρχοντικό του στιλ, έχει κλέψει πολλές φίλαθλες καρδιές… αλλά ΚΑΙ αυτές του ΠΑΟ Ρουφ.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35