social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Συνέντευξη Δ. Κάτζου Ι «Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου ο Νεοπεντελικός»

Συνέντευξη Δ. Κάτζου Ι «Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου ο Νεοπεντελικός»

Το έργο του είναι άξιο συγχαρητήριων αφού τα τελευταία χρόνια στο Νεοπεντελικό ο Διονύσης Κάτζος προσέφερε πολλά τόσο στην α' ομάδα όσο και στο κομμάτι των ακαδημιών. 

Με συνεχή δουλειά και αφοσίωση στο στόχο, ο έμπειρος προπονητής ανέδειξε αρκετούς ποδοσφαιριστές και τους έδωσε το βήμα να πάρουν συμμετοχές στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ. 

Μάλιστα, ο ίδιος έδειξε την ευαισθητοποίηση του σε αυτό το κομμάτι των αναπτυξιακών ηλικιών καθώς για αρκετές ώρες βρίσκονταν στο γήπεδο και δούλευε με τους νεαρούς παίκτες, εστιάζοντας στα κομμάτια που ήθελαν βελτίωση. 

Ο ιδιος πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι αποχωρεί μαζί με τον συνεργάτη του κ. Χωριανόπουλο από την ομάδα της Πεντέλης και το soccerlive.gr είχε την ευκαιρία να τον συναντήσει και να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του σε μια όμορφη συνέντευξη. 

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-κ. Κάτζο πήρατε την απόφαση να αποχωρήσετε απο το Νεοπεντελικό. Ποιος ήταν ο λόγος;

 

Ο βασικός λόγος ήταν η απόσταση. Δηλαδή μένω πάρα πολύ μακρια και αυτή η απόσταση με κούρασε. Νέα Σμύρνη-Πεντέλη δεν είναι κοντά. Το δεύτερο κομμάτι και πιο βασικό ήταν το εξής: Θεωρώ ότι ένας προπονητής όταν θεωρεί ότι ο κύκλος φτάνει προς το τέλος του, πρέπει να τον κλείνει ο ίδιος. Έτσι λοιπόν μετά από τέσσερις σεζόν νομίζω ότι ο κύκλος μου στο Νεοπεντελικό έκλεισε. Έδωσα πάρα πολλά, πήρα πολλά και είπα μέχρι εδώ. Φεύγω με καλές αναμνήσεις.

 

-Τι κρατάς όλα αυτά τα χρόνια από την ομάδα;

 

Λοιπόν θα σας πω ότι πρώτα απ' όλα κρατάω τη συνεργασία μου με τον Ρούπτσο, τη σεζόν 2018-2019. Απίστευτη συνεργασία επίσης υπήρξε με τους κύριους Τζαβέλλα και Βασσάλο. Η ομάδα την πρώτη χρονιά στην Β κατηγορία σώθηκε άνετα και εδωσε χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά. Κρατάω τη συνεργασία που όπως σας τόνισα προηγουμένως είχα με τον κ. Ρούπτσο. Δεύτερη σεζόν αναλαμβάνω πρώτος προπονητής και νομίζω ότι περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι τα παιδιά που βρίσκονται στην διοίκηση είναι μια φανταστική παρέα. Αγαπούν το σύλλογο. Έχω κάνει σε πολλούς συλλόγους όμως αυτό που συνάντησα στο Νεοπεντελικό από άποψης διοίκησης ήταν άλλο πράγμα. Τα παιδιά είναι "άρρωστα" με την Πεντέλη. Και γι αυτό με αγαπούν και τους αγαπάω.

Η τρίτη σεζόν ήταν μικρή λόγω covid όμως μας τσάκισαν οι τραυματισμοί. Πάντως είχαμε τη χαρά να φτιάξουμε ακαδημίες. Ήρθαν στην ομάδα τα παιδιά που είχαν μεγαλώσει από τους ''ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ''. Έπαιξαν στην ΕΠΣΑ και γενικά έγιναν ωραία πράγματα. Την τελευταία χρόνια φέτος ανέλαβε ο συνεργάτης μου ο Μάνωλης Χωριανόπουλος. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι εγώ με τον Μανώλη Χωριανόπουλο είμαστε ένα. Δεν είμαστε μόνο φίλοι όπως πολλοί νομίζουν, αλλά κολλητοί. Βέβαια εντός αγωνιστικού χώρο είμαστε συνεργάτες και ο ένας ακούει την άποψη του άλλου με προσοχή. Τον σέβομαι και με σέβεται απόλυτα. Από εκεί και πέρα φέτος κρατάω ότι ήταν μια σεζόν αλλοπρόσαλλη για όλα τα σωματεία. Τη μια αγωνιστική πάλευες να σωθείς και την άλλη διεκδικούσες άνοδο. Απίστευτο πράγμα αυτό που συνέβη. Το θετικό είναι ότι έπαιξαν πολλά παιδιά του 2006, του 2005 και αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος.

 

-Η σχέση σας με τη διοίκηση πως ήταν;

Φανταστική. Δεν το έχεις ξαναδεί αυτό. Τα παιδιά είναι φίλοι μου. Υπάρχουν εντάσεις, τσακωμοί ότι γίνεται σε μια συνεργασία αλλά τα παιδιά είναι φίλοι μου. Θα ήθελα να ξεκινήσω από τη σημαία της Πεντέλης. Ο Γιώργος Τζεβελέκας δεν είναι απλώς η σημαία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι απλά ένας απίστευτος άνθρωπος. Έχει γαλλικό τίτλο και τον φωνάζουμε ''αντε φερ' ''. ''Γιώργο άντε φέρε τα δελτία, άντε φέρε τα ρούχα'' (γέλια....). Κάνει τα πάντα ο άνθρωπος αυτός. Τα παιδιά τον λατρεύουν. Για παράδειγμα οι παίκτες της Κ16 ζουν για τον Γιώργο Τζεβελέκα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι όπως οι Γιώργος Τσεβάς, Βασίλης Τζεβελέκας, ο Δημήτρης Χρυσάφης, ο Γιάννης Μπουλούκος δείχνουν μεγάλη αγάπη για το σύλλογο.

Με όλα αυτά τα παιδιά θα είμαστε πάντα φίλοι και θα βοηθάω το σύλλογο όπως μπορώ. Φανταστείτε ότι τους ζήτησα να γίνω μέλος του Δ.Σ. Να πληρώνω κάθε μήνα τη συνδρομή μου.

 53807460_2391004257576439_1289850512316825600_n.jpg

-Τι δεν πήγε καλά και ο Νεοπεντελικός δεν έφτασε να διεκδικήσει την άνοδο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ;

 

Ξέρετε ότι πάντα μιλάω... έξω από τα δόντια. Οφείλεται ότι φταίνε ο Σάκης Κάτζος και Μανώλης Χωριανόπουλος. Δεν σχεδιάσαμε σωστά την ομάδα. Για εμένα το Α' και το Ω' είναι ο σχεδιασμός του καλοκαιριού. Είχαμε πάρα πολύ καλούς παίκτες όμως κάτι δεν πήγε καλά στην προετοιμασία, στις προπονήσεις. Όταν μια ομάδα σχεδιάζετε σωστά φτάνει στο τέλος στην πηγή και πίνει νερό. Γι εμάς δεν ήταν αυτοσκοπός να μείνουμε στην κατηγορία αλλά να ανέβουμε στην Α' ΕΠΣΑ. Δεν τα καταφέραμε και μας μένει, όπως είναι λογικό, μια πικρία. Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα διότι είμαστε μια ομάδα που δεν έχει μπάτζετ. Στηριζόμαστε σε δικά μας παιδιά κυρίως και πάνω σε αυτό το μοτίβο θα στηριχτεί ο Νεοπεντελικός.

 

-Ισχύει ότι ο Νεοπεντελικός δίνει μεγάλη βάση στα αναπτυξιακά τμήματα;

 

Γι αυτό έμεινα τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα, διότι δίνει βάση στις υποδομές. Το έλεγα εξ αρχής ότι έπρεπε να δώσουμε βάση στις υποδομές. Δεν είναι εύκολο να ασχοληθείς με τις ακαδημίες. Στα λόγια είναι εύκολο όχι όμως στην πραγματικότητα, κυρίως από τη στιγμή που μπήκε ο κορωνοϊός στις ζωές μας.

 

-Coach, τι πρέπει να αλλάξει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κατά τη γνώμη σου;

Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από παντού. Όλα τα σωματεία βλέπεις ότι προσπαθούν. Για εμένα θα πρέπει η κάθε ομάδα να υποχρεώνεται να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 5-6 ποδοσφαιριστές που θα προέρχονται από την ακαδημία της. Εάν παίξουν όλοι με βάση την ακαδημία τους θα δείτε ότι θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα νέα παιδιά έχουν ανάγκη να φύγουν από τις κακές συνήθειες και να έρθουν στα γήπεδα.

 

-Χαμήλο το επίπεδο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ;

Το επίπεδο λόγω του κορωνοιου αναγκαστικά έπεσε. Όμως με τους χειρισμούς και έτσι όπως το έκανε η ΕΠΣΑ (μικροί όμιλοι και λίγα ματς) θεωρώ ότι θα ξανα ανέβει το επίπεδο. Η Α' και Β' ΕΠΣΑ είναι ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και το λένε αυτό πανελλαδικά.

 

-Τι κρατάς φέτος και τι αφήνεις από τη σεζόν;

Μεγάλη κουβέντα. Κρατάω τα πολύ ωραία χρόνια που πέρασα στην Πεντέλη και το Champions League. Αφήνω τις εντάσεις και τα όποια κακά συνέβησαν. Κρατάω μόνο τους φίλους που έκανα και τους οποίους σέβομαι και με σέβονται.

 

-Τι αφήνετε στον Νεοπεντελικό παρακαταθήκη;

Τα πάντα. Παιδιά που έπαιξαν στην Μικτή, στο ανδρικό, στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ. Αφήνουμε τα πάντα. Η Πεντέλη θα είναι ένα κομμάτι της ζωής μου αφού κάναμε αρκετούς φίλους. Έχουν περάσει αρκετοί ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία.

 

-Ποιες ομάδες απ' αυτές που έχει εργαστεί έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;

Πολύ ψηλά έχω την Δάφνη Αθηνών, καθώς ήταν η δική μου ομάδα. Ανεβήκαμε κατηγορία στα 100 χρόνια του συλλόγου και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Σημαντική ομάδα για εμένα είναι η Ελευθερούπολη αλλά και όλα τα σωματεία που πέρασα. Απ' όλες τις ομάδες κρατάω κάτι.

 53712802_2391004270909771_2757936996277026816_n.jpg

-Ισχύει ότι είστε λίγο εκρηκτικός στον πάγκο;

Κοιτάξτε στον πάγκο όλοι μεταλλασσόμαστε. Και με τη μητέρα μου να παίξω απέναντι θα θέλω να κερδίσω. Είμαι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα έντονος. Γενικά εκτός γηπέδου είμαι ήρεμος, αλλά όταν μπαίνω στο γήπεδο μπορείτε να ρωτήσετε έναν παίκτη πως λειτουργώ... Απλώς δεν συμβιβάζομαι με την ήττα. Θέλω να κερδίζω συνεχώς.

 

-Μπορειτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς ποδόσφαιρο;

Κοιτάξτε ένας άνθρωπος που είναι από το 1978 στα γήπεδα δεν γίνεται να μην σκέφτεται τον αγωνιστικό χώρο.

 

-Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεργάστηκα. Στους συνεργάτες μου, στους ποδοσφαιριστές, στον κόσμο, στις διοικήσεις, καθώς και στους ανθρώπους που δεν με πίστεψαν από τη στιγμή που πήγα στην Πεντέλη. Κυρίως γιατί θεώρησαν ότι δεν θα βγει το πλάνο των μικρών.

Παράλληλα θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω. Είμαι ένας πολεμιστής στη ζωή μου. Είναι κάτι που μου το έμαθε η μητέρα μου. Θα παραμείνω μια ζωή ταπεινός όσο και εάν νομίζουν ορισμένοι ότι έχω έπαρση. Την συνέντευξη αυτή την κάνουμε διότι θέλω να πω ότι η Πεντέλη θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και για να ευχαριστήσω κυρίως τα παιδιά της Πεντέλης που με πίστεψαν.

 

-Πως πρέπει να δομηθούν Α' και Β' ΕΠΣΑ τη νέα σεζόν;

Νομίζω ότι η Α' κατηγορία πρέπει να γίνει σε δυο ομίλους και η Β' κατηγορία σε τρεις.

Ήταν πολύ ωραίο το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ σε δυο ομίλους και πολύ δύσκολο και δυνατό με φανταστικούς ποδοσφαιριστές και καλές ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα πρωταθλήματα δουλεύουν και πολύ καλοί προπονητές. Δεν θέλω να πω ονόματα για να μην αδικήσω κάποιον.

 

-Να παιζουν ''μικροί'' στα πρωταθλήματα και ξένοι;

Να συμφωνώ απόλυτα στο να παίζουν μικροί αλλά και ξένοι διότι το ποδόσφαιρο ενώνει.

 

-Κομμάτι διαιτησία. Πως το κρίνετε;

Είναι μια μεγάλη κουβέντα που δεν βγάζει πουθενά. Πρώτος που φταίει είμαι εγώ. Πχ εγώ είμαι εκρηκτικός και διαμαρτύρομαι συνεχώς. Δεν είναι όμορφο αυτό. Από την άλλη υπάρχουν αρκετοί διαιτητές που δεν χειρίζονται σωστά έναν αγώνα. Από εκεί και πέρα, καλή κακή αυτή είναι η διαιτησία στην Ελλάδα.Μακάρι όλοι να εξελισσόμαστε και να κάνουμε βήματα προόδου.

 

-Η επόμενη ημέρα για εσάς;

 

Καθημερινά παίρνουν διάφορες ομάδες τηλέφωνα όμως θα πρέπει να ηρεμήσουμε πρώτα διότι μόλις τελείωσε η σεζόν, και έχω υποχρεώσεις με την Κ18 του ΠΑΟ Ρουφ, τις ''ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΕΣ'' και την ομάδα Futsal της Πεντέλης που περάσαμε στα ημιτελικά. Εφόσον τελειώσουν όλα αυτά θα συζητήσω με το συνεργάτη μου (Μανώλη Χωριανόπουλου) εάν θα αναλάβουμε ανδρικό τμήμα, διότι όπως ξέρετε δεν είναι εύκολο. Ίσως ξεκουραστούμε για έναν χρόνο όμως το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν προτάσεις.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35