social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Νίκος Σουργιάς: Φτιάχνοντας προπονητικό βιογραφικό στους δρόμους του πρωταθλητισμού

Νίκος Σουργιάς: Φτιάχνοντας προπονητικό βιογραφικό στους δρόμους του πρωταθλητισμού

Το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό στους κύκλους των εθνικών κατηγοριών στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2019, όταν προσλήφθηκε από τη διοίκηση του ΑΟΑΝ μεσούσης μίας σεζόν που έβρισκε την ομάδα να παραμένει με άνεση στη Γ' Εθνική και τη χρονιά να διακόπτεται βιαίως ελέω πανδημίας.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21), σε ένα πρωτάθλημα που διεξήχθη μόλις σε έναν γύρο λόγω της εκτεταμένης απραξίας από τα πολύμηνα λοκντάουν, είδε την ομάδα που δημιούργησε να χάνει στα σημεία από τον Ηρόδοτο την πρώτη θέση στον κρητικό όμιλο και τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου.

Η συνέχεια για τον Νίκο Σουργιά ήταν εξίσου υψηλών προδιαγραφών. Τη σεζόν 2021-22 ο ΑΟΑΝ τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από τον ΠΑΟ Ρουφ και τον Πανιώνιο. Στα... χάιλαιτς της παρουσίας του ήταν, ασφαλώς, οι δύο νίκες απέναντι στους κυανέρυθρους στις ισάριθμες αναμετρήσεις τους σε Ν. Σμύρνη και Άγ. Νικόλαο.

Το καλοκαίρι του 2022 ο 36χρονος προπονητής άλλαξε ποδοσφαιρική «στέγη», όχι όμως και... συνήθειες. Από τον πάγκο του Γιούχτα, πλέον, «έχτισε» μία ομάδα που κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, πάνω από ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και -το σημαντικότερο- με την αναγνώριση του συνόλου των αντιπάλων της. Οι πράσινοι των Αρχανών πήραν τον πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο και εξασφάλισαν, έτσι, τη συμμετοχή τους στους αγώνες μπαράζ με προορισμό τις επαγγελματικές κατηγορίες. Εκεί, ωστόσο, έχασαν στις λεπτομέρειες το εισιτήριο της ανόδου και, πλέον, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν να ανοίξει κάποια θέση στη Super League 2, την οποία -βάσει Προκήρυξης- θα κληθούν να καλύψουν.

Ο Ν. Σουργιάς είδε την ομάδα του να πετυχαίνει σπουδαία πράγματα, αλλά να μην καταφέρνει να... τελειώσει τη δουλειά.

Παρ' όλα αυτά, αποδείχθηκε για ακόμη μία σεζόν πως ο ίδιος, με την εργατικότητα, τις γνώσεις και το ήθος του, φτιάχνει το προπονητικό του βιογραφικό αποκλειστικά στους δρόμους του πρωταθλητισμού.

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35