social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Επέστρεψε στα «σαλόνια» η σπουδαία Δόξα Βύρωνος!

Επέστρεψε στα «σαλόνια» η σπουδαία Δόξα Βύρωνος!

Είχε φτάσει μια... ανάσα από την επίτευξη του στόχου της μέσα από το απαιτητικό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου. Τότε έχασε τη μάχη στις λεπτομέρειες απέναντι στην Αθηναΐδα. Η Δόξα έκανε... υπομονή, επικεντρώθηκε στη δεύτερη ευκαιρία της και από σήμερα (13/5) γιορτάζει την πανάξια επάνοδό της στα «σαλόνια» του αθηναϊκού ποδοσφαίρου!

Η ομάδα του Βύρωνα σφράγισε το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου που πρόσφερε η διαδικασία των μπαράζ χάρη στη νέα της νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στον Φοίνικα Περιστερίου με σκορ 2-1! Οι κυανόλευκοι του Δ. Κωνσταντόπουλου τα κατάφεραν περίφημα και, μάλιστα, χωρίς καν να χρειαστεί ο τελευταίος αγώνας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Χαλανδρίου, σε μία διαδικασία υψηλού βαθμού δυσκολίας! Από την άλλη, ο Φοίνικας έμεινε στην τελευταία θέση, όμως διατηρεί την ελπίδα «ζωντανή» αρκεί να νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον Άγιο Δημήτριο.

Το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Εργάνης είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος η Δόξα επικράτησε κατά κράτος, βρέθηκε να προηγείται με «καθαρό» σκορ, ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ απέναντι σε μία ομάδα που άφησε ουσιαστικά ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ρίσκαραν αρκετά, μπήκαν στο παιχνίδι και θα μπορούσαν, μάλιστα, να έχουν αποφύγει την ήττα με κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους στιγμές, αλλά και μία καλή διαχείριση, ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Η πρώτη σημαντική στιγμή καταγράφηκε στο 12ο λεπτό, όταν ο Τσακναρής σούταρε με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο έδαφος και στη συνέχεια να σκάσει στο έδαφος, για να απομακρυνθεί από τους αμυνόμενους. Στο 16' ο Φοίνικας απείλησε με εξ επαφής προσπάθεια του Ανδριανάκου από εκτέλεση κόρνερ, στη μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους για τους Περιστεριώτες. Όσο περνούσε η ώρα, οι κυανόλευκοι ενέτειναν την πίεσή τους, η οποία καρποφόρησε στο 29', όταν ο Ζευκιλής επιχείρησε απίθανη σέντρα σουτ από την αριστερή πτέρυγα και «κρέμασε» τον Παπαδιώτη για το 1-0! Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει για τη Δόξα. Στο 34' ο Ζευκιλής έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ηλιόπουλου και ο Μπαϊρακτάρης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Ρωμανός ήταν εύστοχος, για το 2-0 μέσα σε αποθέωση! Οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα, χωρίς όμως να καταφέρνουν να εδραιώσουν το προβάδισμά τους.

Οι κυανέρυθροι αντέδρασαν στο δεύτερο 45λεπτο, έχοντας αρχικά καλή ευκαιρία με τον Μπόζα στο 48', αλλά και δοκάρι σε συρτό σουτ του Χαλικιά στο 58'. Τρία λεπτά νωρίτερα η Δόξα είχε διπλή ευκαιρία, στην οποία θα μπορούσε να έχει «τελειώσει» το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να μειώσουν σε 2-1 στο 62', όταν ο Κορδάς βρέθηκε σε καλή θέση στην «καρδιά» της άμυνας και με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα από τα αριστερά νίκησε τον Μεϊμάρογλου, σκοράροντας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα! Το παιχνίδι είχε αποκτήσει, πλέον, γρήγορο ρυθμό, τον οποίο προσπάθησε να ελέγξει η Δόξα για να διαφυλάξει το προβάδισμά της. Κάποιες εκατέρωθεν ευκαιρίες χάθηκαν, μέχρι να φτάσουμε στο 88' όπου ο Μάζης από πλεονεκτικό σημείο στην περιοχή σούταρε και έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις άουτ! Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε εκείνη τη φάση οι άνθρωποι του Φοίνικα διαμαρτύρονται πως έχει προηγηθεί πέναλτι που δεν υποδείχθηκε σε χέρι αμυνομένου. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» το παιχνίδι, έως ότου λήξει μετά από τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων. Το τριπλό σφύριγμα του Μπαϊρακτάρη βρήκε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους να στήνουν... πάρτι ανόδου, αρχικά στο γήπεδο και ακολούθως έξω από τα αποδυτήρια της Δόξας!

Διαιτητές: Μπαϊρακτάρης, Μαραθωνίτης-Ισσά

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος): Μεϊμάρογλου, Τζάρτζαλος, Βουτάς, Ρωμανός, Λιακόπουλος, Τσακλάνος, Χαλβατζής (83' Νικόλας), Λεβέντης, Καρατσομπανάκης (68' Χουχούλης), Ζευκιλής (91' Στ. Μίζιος), Τσακναρής (46' Δούκας)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤ. (Στάθης Πανακούλιας): Παπαδιώτης, Ηλιόπουλος (46' Μαρκαντωνάτος), Ανδριανάκος (61' Κορδάς), Λάσκαρης, Μπόζας, Γιαταγανάκης, Αθανασάκης, Διονάτος (46' Καραλής), Μάζης, Λαγός, Χαλικιάς (79' Θεοδωρακόπουλος).

 

 


Σχετικά άρθρα

Εμπειρία με Τικταπανίδη τα Βριλήσσια!

Ανανέωσε ο Βλάχος στον Απόλλωνα Χαλανδριου Ι Παρέμειναν και οι συνεργάτες του

Βενάκης: Τακτικά ήμασταν άριστοι αλλά έχουμε πρόβλημα στο σκοράρισμα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35