social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τενεάτης Αθικίων: Το... γαλατικό χωριό της Κορινθίας στα μπαράζ ανόδου!

Τενεάτης Αθικίων: Το... γαλατικό χωριό της Κορινθίας στα μπαράζ ανόδου!

Δέκα ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης των μπαράζ ανόδου, στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Κορινθίας σημειώθηκε εξωαγωνιστική ανατροπή!

H αποδοχή της έφεσης του Ηρακλή Ξυλοκάστρου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εις βάρος της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Κορινθίας, «γκρέμισε» τον ΠΑΣ Κόρινθος από την κορυφή και έφερε σε αυτήν τον Τενεάτη Αθικίων, ο οποίος πανηγυρίζει από σήμερα (28/4) την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία του! Μάλιστα, οι κυανόλευκοι του Δημήτρη Ποτήρη θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ' Εθνική στα μπαράζ ανόδου, μέσα από τον 6ο όμιλο όπου θα τεθούν αντιμέτωποι -μεταξύ άλλων και- με την ΑΕ Μοσχάτου από την ΕΠΣ Πειραιά.

teneatis_Athikion_1.jpg

Έχοντας τη βάση του σε μία κωμόπολη 2.500 κατοίκων του νομού Κορινθίας, από όπου κατάγονται ο -προσεχώς αντίπαλος- προπονητής Σταύρος Τζαναβάρας και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, ο Τενεάτης έμεινε ανθεκτικός απέναντι στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του πρωταθλήματος και τις... κακοτοπιές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, ως ένα σύγχρονο... γαλατικό χωριό, φτάνοντας να σημειώσει μία μεγάλη επιτυχία, στηριζόμενος μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό σε ποδοσφαιριστές από την περιοχή του! Από τους 30 ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του ο Δ. Ποτήρης, συνεπικουρούμενος από τον γυμναστή Παναγιώτη Παναγόπουλο του οποίου η δουλειά υπήρξε πολύτιμη, οι 24 κατάγονται από τα Αθίκια, σε έναν σύλλογο που αριθμεί και περίπου 80 παιδιά στις ακαδημίες του.

Το 1980 ο Τενεάτης Αθικίων είχε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή της Ένωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του, αγωνιζόμενος στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία της εποχής για τέσσερις συνεχείς σεζόν. Σήμερα, του δίνεται η ευκαιρία να επαναλάβει το επίτευγμά του. Άγνωστο είναι αν θα τα καταφέρει, σίγουρο όμως είναι πως θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του!

Teneatis_Athikion_2.jpg

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35