social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τσιλιγκίρης: Δεν σέβονται ποδοσφαιριστές και παράγοντες που βάζουν χρήματα

Η πολύτιμη προσφορά του την περσινή χρονιά έκανε τη διοίκηση του Αιγάλεω να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση που κατάφερε να τον εντάξει και να τον διατηρήσει και φέτος στο δυναμικο της ομάδας.

Άλλωστε όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή του βελινεκούς του Ηλία Τσιλιγκιρη τα λόγια... περισσεύουν.

Με εξαιρετική παρουσία στα επαγγελματικά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, ο ''Τσίλι'' δεν θα μπορούσε παρά να έχει ηγετικό ρόλο και πέρυσι όπου φόρεσε τη φανέλα του ιστορικού Σίτι. Μάλιστα, με την προσωπικότητα του φρόντισε να ικανοποιήσει άπαντες στο σύλλογο, οντας πλέον ο αρχηγός του ιστορικού συλλόγου.

Φέτος, εφόσον ξεκινήσει αυτό το... ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της Football League, ο ικανότατος άσος θα έχει και πάλι ηγετικό ρόλο αφού πιστεύουν πολλοί στις ικανότητες του και στην πολύτιμη εμπειρία του.

Η ιστοσελίδα μας είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τον Ηλία Τσιλιγκίρη ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του γύρω από το ποδόσφαιρο, τα προβλήματα που ταλανίζουν την Football League και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα.

Αναλυτικά

-Ηλία πάνε αρκετοί μήνες που έχετε να δώσετε κάποιο επίσημο παιχνίδι. Τα συναισθήματα σας...

''Ισχύει. Έχει περάσει πολύς καιρός από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι κάτι που είναι πολύ άσχημο για την ψυχολογία μας. Δεν γνωρίζουμε ποτε θα ξεκινήσουμε και κάθε μέρα που περνάει μένουμε ακόμα πιο πίσω από φυσική κατάσταση όσο και αν προπονούμαστε ατομικά''.

-Ποια λύση θεωρείς ότι είναι ιδανική για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

''Θεωρώ μεγάλο λάθος της κυβέρνησης και όλων των αρμοδίων γύρω από το ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει. Αν δεν κάνω λάθος είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουν ξεκινήσει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα πλην της superleague 1 και αυτό κατα την γνώμη μου δείχνει ότι δεν σέβονται τους αθλητές και τους ανθρωπους που βάζουν κάποια χρήματα. Από την στιγμή που είναι διατεθειμένες όλες οι ομάδες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτοκολλα με τα απαραίτητα τεστ θα έπρεπε να μην υπάρχει διαχωρισμός λοιπόν στις κατηγορίες''.

-Πως αισθάνεσαι που θα βρίσκεσαι και φέτος στην ομάδα του Αιγάλεω;

''Είμαι πολύ χαρούμενος που και φέτος ειμαι μέλος αυτής της ομάδας. Δεν θα μπορούσα να μην δεχτώ την πρόταση ανανέωσης που μου έγινε παρότι είχα κ αλλες προτασεις. Το Αιγάλεω είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και αυτή την στιγμή έχει και την τύχη να έχει έναν εξαιρετικό άνθρωπο-πρόεδρο τον κ Παλτογλου που δύσκολα συναντάς στον χώρο του ποδοσφαίρου όποτε μόνο ωραία μπορώ να αισθάνομαι''.

-Πόσο ευθύνη αποτελεί το γεγονός ότι είσαι αρχηγός σε ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της κατηγορίας;

''Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας και θεωρω ότι είναι μεγάλη η ευθύνη για όποιον επιλέγεται αρχηγός γενικά αλλά ακόμα περισσότερο σε μια ομάδα με τόση δυναμικη''.

-Τι να περιμένει ο κόσμος από το Αιγάλεω εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

''Αρχικά ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και ότι θα μπορέσουμε να έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Εμείς από την μεριά μας θα πρέπει να δώσουμε την χαρά που δεν δώσαμε πέρυσι και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε την ομάδα''.

tsiliggiris-ilias.jpg

-Πως πιστεύεις θα παρουσιαστεί η ομάδα σας δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη αποχή;

''Θεωρώ ότι φέτος έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στον σχεδιασμό από τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και παρόλο την μεγάλη αποχή, λόγο της δουλειάς που γίνεται, πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει στην έναρξη του πρωταθλήματος''.

-Τι στόχο έχει θέσει το Αιγάλεω;

''Και χωρίς να είχε τεθεί κάποιος στόχος θεωρώ ότι δεν γίνεται το Αιγάλεω να είναι στην football league όποτε αυτό τα λέει όλα''.

-Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

''Εχω δεθεί πολύ με αυτήν την ομάδα και θα ήθελα πολύ να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο για να επιστρέψει στην super league''.

-Τι είναι αυτό που συζητάτε με τους συμπαίκτες σου από την στιγμή που διακόπηκαν οι προπονήσεις;

''Όλοι μαζί είμαστε σε επικοινωνία σχεδόν καθημερινά και αυτό που συζητάμε περισσότερο είναι ότι πρέπει να ακολουθούμε το προγραμμα προπόνησης που μας δίνετε από τον γυμναστή μας για να επιστρέψουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση''.

109244710_1220936298238174_711511842973677601_n.jpg

-Ένα μήνυμα στον κόσμο το Αιγάλεω

''Από τον κόσμο μας θέλω να ζητήσω να είναι πάντα δίπλα μας οπως είναι γιατί μας δίνει δύναμη και αυτη την χρόνια όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά''.