social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ανοίγει ο δρόμος της ανόδου για το Χαϊδάρι!

Ανοίγει ο δρόμος της ανόδου για το Χαϊδάρι!

Η πρώτη ανακοίνωση της νέας διοίκησης στον ΠΑΟ Ρουφ αργά χθες (19/7) το βράδυ ήρθε να επιβεβαιώσει τις φημολογίες που είχαν αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την επόμενη μέρα της ομάδας του Κέντρου.

Οι ερυθρόλευκοι γνωστοποίησαν την απόφασή τους να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ, γεγονός που σημαίνει ότι αυτομάτως δημιουργείται μία σίγουρη κενή θέση στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Πως πρέπει, λοιπόν, να καλυφθεί αυτή η θέση;

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τους Κανονισμούς που ορίζουν τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων, η ομάδα που φαίνεται να βγαίνει ωφελημένη από τις εξελίξεις στο Ρουφ είναι το Χαϊδάρι, ως πρώτη επιλαχούσα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Στην παράγραφο «6» του άρθρου «4» στον ισχύοντα ΚΑΠ (2022) αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που μία ομάδα δικαιούμενη να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ή μία πρωταθλήτρια Α' Κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος ΕΠΣ δικαιούμενη να προβιβαστεί, δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω Πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την επόμενη δικαιούχο ομάδα του Α' τοπικού Πρωταθλήματος της ιδίας (με την ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή) ΕΠΣ». Συμπληρώνεται ότι «η αντικατάσταση αυτή μπορεί να γίνει μέχρι δύο ομάδες της ίδιας ΕΠΣ, από τη δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια του Α' τοπικού».

Εν προκειμένω, η κενή θέση προκαλείται από ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών (ΠΑΟ Ρουφ) και, συνεπώς, η πρώτη επιλαχούσα είναι η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στην ίδια Ένωση και δεν μπόρεσε να πετύχει την άνοδό της μέσα από τα μπαράζ των Ενώσεων (Χαϊδάρι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν προκύψει κενή θέση από ομάδα που δεν δηλώσει συμμετοχή στη Γ' Εθνική μεταξύ εκείνων που πέτυχαν την άνοδο από τον 7ο όμιλο των μπαράζ (ΠΟ Ατσαλένιου, Ερμής Ζωνιανών, Ατρόμητος Πειραιά), πρώτη επιλαχούσα ομάδα θα είναι και σε αυτή την περίπτωση το Χαϊδάρι που κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κατάταξη.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35