social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Δριμεία επίθεση ΓΣ Απόλλων σε Μονεμβασιώτη - «Αποτύχατε πλήρως, αφήσατε συντρίμμια»

Δριμεία επίθεση ΓΣ Απόλλων σε Μονεμβασιώτη - «Αποτύχατε πλήρως, αφήσατε συντρίμμια»

Σε μία περίοδο μετάβασης για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος ετοιμάζεται μετά την πολυετή παρουσία του στις επαγγελματικές κατηγορίες να συμμετάσχει στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, η «φωτιά» που έχει ανάψει ανάμεσα στην απελθούσα ΠΑΕ και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν.. λέει να σβήσει.

Οι άνθρωποι από τους οποίους συγκροτείται το Δ.Σ. του ΓΣ Απόλλων εξέδωσαν μακροσκελή ανακοίνωση, μέσα της οποίας παρουσιάζουν τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στον εθελούσιο υποβιβασμό από τη δική τους οπτική γωνία η οποία διαφέρει αισθητά σε σχέση με εκείνη της άλλης πλευράς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο μεγαλομέτοχος Παναγιώτης Μονεμβασιώτης απέτυχε πλήρως, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, αφού πρώτα ασχολήθηκε με τα καίρια θέματα του συλλόγου (δήλωση συμμετοχής στη Γ' Εθνική και συγκρότηση της ποδοσφαιρικής ομάδας) για την πραγματική ενημέρωση και όχι την πλασματική, που επιχειρείται από πλευράς της μεγαλομετόχου εταιρείας, του ουσιαστικού μεγαλομετόχου της ΠΑΕ με τη συνεργασία του φερόμενου 'Απολλωνιστή' σεναριογράφου, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το ιστόρημα της απαλλαγής ευθυνών από την ΠΑΕ και τον μεγαλομέτοχο και η ταυτόχρονη προσπάθεια μετάθεσης τούτων στο ερασιτεχνικό σωματείο μέσα από τις συνεχείς 'επικοινωνιακές' ανακοινώσεις τους, κατέπεσαν στο κενό. Δεν πείθουν τους Απολλωνιστές, τον φίλαθλο κόσμο, αλλά ούτε και τους αδαείς.

Έτσι, ο μεγαλομέτοχος, επικοινωνιακά, τον Μάιο 2023 ανακοίνωσε στο ερασιτεχνικό σωματείο ότι προτίθεται να μη συνεχίσει στην ΠΑΕ και να ασχοληθεί πλέον τούτο (ερασιτεχνικό σωματείο) για την πορεία της ομάδας Αυτά άλλωστε, δήλωνε κάθε χρόνο και στο τέλος κρατούσε την ομάδα στα χέρια του.

Όμως, ποτέ δεν έδωσε την ουσιαστική εντολή στο σωματείο μας, για τις ενέργειες αυτές, αφού στην πράξη, έδωσε εντολή ΜΟΝΟ στο δικηγόρο του κ. Β. Γκαγκάτση, να διαπραγματευθεί την μεταβίβαση. Φυσικά χωρίς την έγκριση του μεγαλομετόχου, δεν μπορούσε τίποτα να κινηθεί.

Έτσι μέχρι και τις 11/7/2023 ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ (ερασιτεχνικό σωματείο) δεν γνώριζε τίποτε (κοινώς είχε πλήρη άγνοια) για τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις που εγένοντο (;) από τον μεγαλομέτοχο και τον πληρεξούσιό του.

Όταν τούτος ερωτάτο (εννοείτο ο πληρεξούσιος) η απάντηση ήταν στερεότυπη: 'Ανακοίνωση θα κάνει μόνο ο μεγαλομέτοχος. Εγώ δεν έχω καμμία εντολή γι' αυτό'.

Στις 11/7/2023 ο κ. Γκαγκάτσης με εξώδικο, μας γνωστοποίησε για πρώτη φορά, ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με εταιρεία του εξωτερικού και ευελπιστεί να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών. Παραμονές πλέον της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας συμμετοχής στην SUPER LEAGUE 2 και δεδομένου ότι δεν είχαμε καμμία περαιτέρω ενημέρωση περί των εξελίξεων, γεγονός που οδηγούσε μαθηματικά την ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα, ίσως αυτό να επιδίωκε ο μεγαλομέτοχος, αναγκαστήκαμε στις 18/7/2023 να αποστείλουμε email στην ΠΑΕ και τον μεγαλομέτοχο στόχο ζητώντας την ανάθεση εντολής σε μας για εξεύρεση επενδυτή. Τότε μόνο μας χορήγησε εξουσιοδότηση για μεταβίβαση των μετοχών.

Όμως ο ελάχιστος χρόνος που απέμενε για την εξεύρεση επενδυτή και την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα ήταν μέγιστο πρόβλημα στην προσπάθεια αυτή.

Έτσι ο μεγαλομέτοχος, ως Πόντιος Πιλάτος, «νίπτει τας χείρας του» και εξαγνίζεται για την μη εξεύρεση επενδυτή και διάδοχης κατάστασης της ΠΑΕ. Στη συνέχεια με τεχνάσματα επικοινωνιακά (trick) και με τον σεναριογράφο συνεργάτη του ισχυρίστηκε ότι «κατέθεσε νέα εγγυητική (150.000€) στην Ε.Α.Α.» για την δήλωση συμμετοχής στη SUPER LEAGUE 2.

Έτσι εμφανίζεται ως «γνήσιος Απολλωνιστής», όπως και βαπτίστηκε από τον συνεργάτη του.

Μέχρι εδώ όλα καλά, όλα ωραία, το σχέδιο επιτεύχθηκε, η ποδοσφαιρική ομάδα υποβιβάστηκε και γι' αυτό «φταίει μόνο το ερασιτεχνικό σωματείο». Άφεση ευθυνών (αμαρτιών) λοιπόν για τον μεγαλομέτοχο και τους λοιπούς συνεργάτες του και την μεγαλομέτοχο εταιρεία.

Όμως οι ευθύνες του μεγαλομετόχου πραγματικές και ηθικές είναι τεράστιες.

1)Είχε υποχρέωση ο ίδιος να εξεύρει, εάν πραγματικά ήθελε, επενδυτή. Τούτο ενδεικτικά έπραξε α) ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ όταν και του μετεβίβασε άνευ ανταλλάγματος και βαρών την ΠΑΕ, β) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αιγάλεω προ ολίγων ημερών..

2)Επεδίωξε εξ αρχής να εξαφανίσει οικονομικά και όχι μόνο το ερασιτεχνικό σωματείο (ιδρυτικό της ΠΑΕ).

3)Ο οικονομικός στραγγαλισμός του ερασιτεχνικού μας σωματείου ήταν τέτοιος, που ο μεγαλομέτοχος και η ΠΑΕ αξίωναν από το σωματείο μας να τους παρέχει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου σε πλήρη και άριστη κατάσταση, δωρεάν, όπως κατ’ επανάληψη έχει αναγράψει και αναφέρει στα δικόγραφα της η ΠΑΕ και ο μεγαλομέτοχός της. Δηλαδή ήθελε χρηματοδότη της το ερασιτεχνικό σωματείο.

4)«Η μετακόμιση» της ΠΑΕ από το γήπεδό μας, στην «προσφιλή» Ν. Σμύρνη έγινε διότι η ΠΑΕ (ο μεγαλομέτοχος) αξίωνε να μην πληρώνει ούτε τα έξοδα των αγώνων που θα τελούσε στο γήπεδό μας, παρά την κατ' αρχήν συμφωνία μας με εκπρόσωπό της (για 1.500€ κάθε αγώνα δηλαδή έξοδα χρήσης γηπέδου κλπ. χώρων και δαπανών), αλλά απαιτούσε να πληρώνει μόνο το 15% των 100 εισιτηρίων (δηλαδή 100€ περίπου), γιατί εκεί την κατάντησε την ομάδα ο μεγαλομέτοχος. Οι δημόσιες δηλώσεις του μεγαλομετόχου σε συγκεντρώσεις φίλων του και παλαίμαχων «… σ' αυτούς, (εννοεί) το ερασιτεχνικό σωματείο, δεν δίνω ούτε ευρώ», καταδεικνύουν την έχθρα που έτρεφε για το σωματείο μας.

Με απόλυτη ευθύνη του μεγαλομετόχου αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε, συμμετοχή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στη Γ' Εθνική.

Καλούμε λοιπόν όλους τους Απολλωνιστές και τους φίλους του ΑΠΟΛΛΩΝΑ να βρεθούν κοντά στο σύλλογο και να συνδράμουν την προσπάθειά που γίνεται για να ξαναβρεί ο σύλλογός μας την αίγλη που πραγματικά του αρμόζει και όχι τη θέση που τον οδήγησε η αλλοπρόσαλλη, εμμονική και καταστροφική γενικά διοικητική πολιτική της ΠΑΕ (μεγαλομετόχου).

Υ.Γ.Κύριοι της ΠΑΕ και μεγαλομέτοχε,

Παράκληση μη συνεχίσετε τις ατυχείς και παραπλανητικές προσπάθειές σας να μεταθέτετε ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά φανείτε αντάξιοι στις οικονομικές σας υποχρεώσεις που εξακολουθείτε να οφείλετε στον σύλλογο (ενδεικτικά των από 1/9/2022 και από 6/2/2023 επιταγών προς πληρωμή κάτωθι των κοινοποιηθεισών αντιγράφων των υπ' αριθμ. 909/2022 και 625/2023 αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Αθηνών και Πρωτοδικείου Αθηνών (ασφαλιστικών μέτρων) αντίστοιχα μετά των εντολών και εξόδων εκτέλεσης τούτων.

Υ.Γ2.Δυστυχώς δεν τηρήσατε τις υποχρεώσεις σας (συντήρησης γηπέδου κλπ.) απορρέουσες από την από 14/6/2017 σύμβαση δωρεάν παραχώρησης.

Υ.Γ3.Πράγματι ξοδέψατε αρκετά χρήματα, όσα εσείς ισχυρίζεσθε, για το μάνατζμεντ της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως αντιληφθείτε πραγματικά ότι αυτά ξοδεύτηκαν ασκόπως, χωρίς όφελος ουσιαστικό για τον Απόλλωνα. Ικανοποίησαν έτσι τις διοικητικές ιδιορρυθμίες, εμμονές και προκαταλήψεις του μεγαλομετόχου.

Μεγαλομέτοχε, είστε άριστος επιχειρηματίας αλλά όσον αφορά τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ διοικητικά αποτύχατε πλήρως. Αφήσατε συντρίμμια».

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35