social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

«Μελανόλευκο» το θρίλερ, σήκωσε το Super Cup ο Παναιγιάλειος

«Μελανόλευκο» το θρίλερ, σήκωσε το Super Cup ο Παναιγιάλειος

Ματς ακατάλληλο για… καρδιακούς αποδείχθηκε ο τελικός του Super Cup μεταξύ Πάτραι και Παναιγιαλείου στο γήπεδο των Προσφυγικών. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τους Αιγιώτες να επικρατούν, μετά από μια συναρπαστική μάχη και συνολικά 22 εκτελεσμένα πέναλτι (1-1 κ.δ, 8-9 πεν.). Αυτό ήταν το 2ο Super Cup που κατέκτησε ο Παναιγιάλειος στην ιστορία του, ενώ το Πάτραι έχασε ακόμα έναν τελικό στη διαδικασία των πέναλτι, ακριβώς όπως έγινε και πέρυσι με τον Διαγόρα.

Πηγή: sportstherapy.gr

To παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και δεν είχε πολύ ευκαιρίες, καθώς η πίεση του αποτελέσματος και η ιδιαιτερότητα του τελικού, ανάγκασε τις ομάδες να κοιτάξουν περισσότερο τα μετόπισθεν. Η ιστορία της κανονικής διάρκειας γράφτηκε σε μόλις 4 λεπτά, στην επανάληψη. Το Πάτραι πήρε κεφάλι στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σουγλέρη στο 58ο λεπτό, με τον Παναιγιάλειο να ισοφαρίζει μόλις 4 λεπτά αργότερα, με κοντινή προβολή του Μαυρόπουλου, μετά από φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ των «πράσινων». Από εκεί και έπειτα, οι δύο ομάδες έμοιαζαν περισσότερο να συμβιβάζονται με την ιδέα της ισοπαλίας, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με σκορ 1-1 και να οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι.

 

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι δύο ομάδες σκόραραν αμφότερες στα τρία πρώτα πέναλτι. Για το Πάτραι οι Σαμπανέι, Λεγάτος και Ούτσικας και για τους Αιγιώτες οι Γκίκας, Κοντοχρήστος και Μακρής δεν λάθεψαν. Στη συνέχεια, ο Φωτόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του σκόρερ Μαυρόπουλου και οι «πράσινοι» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουν το Super Cup στο τελευταίο πέναλτι, όμως ο Δημόπουλος αστόχησε και ο Παναιγιάλειος έμεινε ζωντανός. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ευστοχούν, με την διαδικασία να γίνεται ιδιαίτερα… ψυχοφθόρα, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον περσινό τελικό μεταξύ Πάτραι και Διαγόρα. Φτάνοντας στο 10ο πέναλτι, ο Φωτόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Βασιλτσή και ο Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να χαρίσει το τρόπαιο στους Πατρινούς, όμως ο Χάμος απέκρουσε, κρατώντας ξανά όρθιους τους Αιγιώτες. Tελικά, οι «μελανόλευκοι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, με τους τερματοφύλακες να κρίνουν την έκβαση του τελικού. Ο Χάμος ευστόχησε, ο Φωτόπουλος δεν έπραξε το ίδιο και ο Παναιγιάλειος κατέκτησε τον τίτλο.

Πάτραι (Στ. Σαρρής) : Φωτόπουλος, B. Γερογιάννης, Στανής, Γιαννόπουλος, Τσίμπιτσης, Δημόπουλος, Ζελενίτσας (60′ Ούτσικας), Λεγάτος, Γαβριήλ (80′ Σαμπανεϊ), Σπ. Γερογιάννης, Σουγλέρης (Ν. Μανούρας) :

Παναιγιάλειος: (Ν. Μάνουρας)Χάμος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Μωραΐτης, Σακελλαρόπουλος, Μαυρόπουλος, Λουκάς, Κοτσόκολος (86′ Βιλανάκης), Λιάτος (77′ Βασίλτσης), Γκίκα, Μακρή


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35