social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ανατροπή από την άσπρη βούλα ο Πανιώνιος, 3-1 τον άξιο Ηλυσιακό

Ανατροπή από την άσπρη βούλα ο Πανιώνιος, 3-1 τον άξιο Ηλυσιακό

Η εικόνα των δύο ομάδων από τα προηγούμενα παιχνίδια φανέρωνε πως στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Ν. Σμύρνης θα γινόταν μάχη και... έτσι ακριβώς συνέβη!

Το ματς του Πανιωνίου με τον Ηλυσιακό για την 5η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις και βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 3-1, ανεβαίνοντας μόνοι στην πρώτη θέση της κατάταξης. Οι κυανέρυθροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από έναν πανέτοιμο Ηλυσιακό και χάρη σε δύο πέναλτι που κέρδισαν στο δεύτερο ημίχρονο, μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους.

Από την άλλη, με την προσπάθεια και την εν γένει παρουσία τους στο χορτάρι οι κιτρινόμαυροι δικαιούνται να νιώθουν δυσαρεστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από τη δυσφορία και για τις διαιτητικές αποφάσεις που εκφράστηκε με επίσημο τρόπο.

Στο αναγνωριστικού χαρακτήρα πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 9ο λεπτό, όταν οι Κασσιανός, Μαρίνου, Τσέργας και Χριστόπουλος συνεργάστηκαν υπέροχα, η μπάλα έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής όπου ο Χαρίτος με ένα αριστερό, ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σκαφίδα για το 0-1, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στην εξέδρα που βρίσκονταν οι φίλοι του Ηλυσιακού.

ilisiakos_panigiriko_me_panionio.jpg


Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να μεταφέρουν το παιχνίδι προς το αμυντικό τρίτο του αντιπάλου τους, χωρίς όμως να δημιουργούν απειλές. Η άριστα στημένη ομάδα του Ηλυσιακού στον αγωνιστικό χώρο δεν επέτρεπε να εκτεθεί ο Μπαλασάκης σε κινδύνους. Σε μία από τις λίγες αξιόλογες περιπτώσεις, ο Μπουρλάκης εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία στην άμυνα στο 24ο λεπτό, «τσίμπησε» την μπάλα όμως η μπάλα σταμάτησε πάνω στον γκολκίπερ και ακολούθως απομακρύνθηκε. Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Ηλυσιακός, που ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Μαρίνου ο Παρασκευόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ανάγκασε τον Σκαφίδα σε δύσκολη απόκρουση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο και του Ιγνατίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο Πανιώνιος άσκησε περισσότερη πίεση στα καρέ του Ηλυσιακού και έψαξε το γκολ που θα τον έβαζε στο παιχνίδι της νίκης. Το γκολ αυτό ήρθε στο 63'. Ο Γροντής έκανε ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε την μπάλα στην περιοχή για τον Ιγνατίδη, εκείνος γύρισε ωραία το σώμα του προς την εστία και πήρε το πέναλτι από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Παρασκευόπουλου. Ο ίδιος ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε να το εκτελέσει εύστοχα για το 1-1. Στο 66' ο Πανιώνιος «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν από σέντρα του Γροντή ο Μπρέγκου ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτέθενται, χωρίς όμως να έχουν καλές επιλογές στις τελικές τους προσπάθειες.

panionios-ilisiakos.jpg


Όσο περνούσε η ώρα ο Ηλυσιακός φρόντιζε να «παγώσει» τον χρόνο, αλλά και να ζητάει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία με τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του. Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου το παιχνίδι... γύρισε σελίδα! Σε μία φάση που ο Ηλυσιακός είχε πέντε παίκτες του στην αντίπαλη περιοχή, ο Βρυώνης σούταρε αδύναμα για να μπλοκάρει άνετα ο Σκαφίδας. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου πέταξε γρήγορα στον Γροντή, ο οποίος ενώ περίμενε να υποδεχθεί την μπάλα, δέχθηκε σφοδρό μαρκάρισμα από τον Παρασκευόπουλο, που έπεσε με ταχύτητα πάνω του. Ο παίκτης του Πανιωνίου σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ ο άσος του Ηλυσιακού δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Μετά από τρία λεπτά ο Γροντής μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο και ο διαιτητής Μπόζνος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Παρασκευόπουλο, αποβάλοντάς τον! Στο έκτο, πλέον, λεπτό των καθυστερήσεων ο Πανιώνιος εκδήλωσε την πρώτη του επίθεση σε αυτό το διάστημα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε μείνει με αριθμητικό μειονέκτημα και έφτασε σε δεύτερο γκολ ξανά με πέναλτι! Ο Διονέλλης πέρασε διαγώνια πάσα στον Ιγνατίδη, εκείνος ολιγώρησε, γύρισε την μπάλα προς τα πλάγια από θέση μέσα στην περιοχή, ο Διονέλλης ακολούθησε τη φάση για να κερδίσει, ο Λέκκας δίπλα του παρέτεινε το χέρι, ο αριστεροπόδαρος άσος του Πανιωνίου έπεσε στο έδαφος και ο Μπόζνος είδε παράβαση, δείχνοντας την άσπρη βούλα, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Α. Μαντζούνη. Από τα έντεκα βήματα ο Ιγνατίδης ήταν ξανά ψύχραιμος και εύστοχος, σκοράροντας στο 98' για το 2-1 που έφερε λύτρωση στους γηπεδούχους. Μόλις έγινε η σέντρα και με τους φιλοξενούμενους να έχουν μείνει στην προηγούμενη εξέλιξη, ο Τσιμπόκας βγήκε απέναντι στον Μπαλασάκη και αφού τον προσπέρασε, σημείωσε προ κενής εστίας το 3-1 (99'), που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές: Μπόζνος (Αρκαδίας), Καρράς-Σπυρόπουλος (Αχαΐας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλλι, Διονέλλης, Ζούλιας (46' Καλύβας), Ποτουρίδης, Μπρέγκου, Στούπης, Γλυνός (46' Ιγνατίδης), Μπουρλάκης (75' Χριστόπουλος), Γροντής (96' λ.τρ. Τσιμπόκας), Γεμιστός (98' Φερεκίδης)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ανδρέας Μαντζούνης): Μπαλασάκης, Χριστόπουλος, Παρασκευόπουλος, Σουβατζόγλου (87' λ.τρ. Βρυώνης), Κάρδαρης, Ταχιράι, Κασσιανός, Χαρίτος, Κράσι (82' Καλός), Μαρίνου (71' Λέκκας), Τσέργας (71' Γιαννόπουλος).

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35