social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Καταγγελία από ΑΟ Ύπατου για την διαιτησια

Καταγγελία από ΑΟ Ύπατου για την διαιτησια

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις του Καλυβιανάκη και των βοηθών του στην αναμέτρηση με τον Αλμυρό θέλησαν να εκφράσουν επισήμως στον ΑΟ Υπάτου.

Η διοίκηση του συλλόγου της Βοιωτίας εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία, στην οποία αρχικά απαριθμεί τα λάθη των διαιτητών, προχωρώντας στη διαπίστωση πως όλα ήταν εις βάρος των φιλοξενούμενων. Εν συνεχεία, ο συντάκτης της ανακοίνωσης θέτει κάποια ερωτήματα, ενώ δεν διστάζει να να προειδοποιήσει πως στην περίπτωση που συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα η διοίκηση θα αποσύρει την ομάδα από το Πρωταθλήμα! Αναλυτικά, το σχετικό κείμενο αναφέρει:

«Με την παρούσα αναγκαζόμαστε δυστυχώς, να εκφράσουμε την έντονη απογοήτευση μας για την αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα μας από την πλευρά της διαιτησίας, στο εκτός έδρας παιχνίδι της που έγινε την Κυριακή 29-10-2023 στην Κρήτη με τον Αλμυρό Γαζίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Όλα κυλούσαν με ποδοσφαιρική λογική μέχρι τη στιγμή (17ο λεπτό) που η ομάδα μας έκανε το .. λάθος (όπως αποδείχθηκε) να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η διαιτησία φάνηκε ότι θέλησε να επηρεάσει τη ροή του αγώνα, προφανώς προς τη μεριά των συντοπιτών τους. άλλαξε πίστα και οδηγούσε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Πιο συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό ο Γλυνός (ΑΟ Υπάτου) έχοντας την μπάλα μπροστά του και τον Πατινιώτη (Αλμυρός Γαζίου) πίσω του, προστάτευσε την μπάλα και την πάσαρε στον τερματοφύλακα του. Ωστόσο, ο αντίπαλος του προσπάθησε να ξαναπάρει την μπάλα, έπεσε κάτω και ο διαιτητής Κωνσταντίνος Καλυβιανάκης από τον σύνδεσμο Ρεθύμνου, εφηύρε παράβαση κι έδωσε πέναλτι!!!
Η συνέχεια ήταν εξ ίσου εντυπωσιακή με συνεχή σφυρίγματα σε βάρος της ομάδας μας στην οποία δεν επέτρεψε να επιτεθεί ξανά, ανακόπτοντάς την άλλοτε με ανύπαρκτα φάουλ ή οφσάιντ και άλλοτε με αλλαγές σε πλάγια άουτ (έγινε τουλάχιστον 5 φορές!). Αποκορύφωμα η φάση προς το τέλος του αγώνα όταν ο βοηθός του ανακόπτει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον επιθετικό της ομάδας μας ΚΟΥΕΣΙ ο οποίος βγαίνει για γκολ και ανατρέπεται εντός περιοχής. Αντί να καταλογιστεί το πέρα από κάθε αμφισβήτηση πέναλτι, ο βοηθός φρόντισε να το μετατρέψει σε οφσάιντ. Τέλος, η συνεχιζόμενη κακή διαιτητική συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα, όλως τυχαίως και κατά την άποψη μας στοχευμένα, να κιτρινιστούν οι 2 επιθετικοί μας, οι οποίοι συμπλήρωσαν τις (3) και δεν θα αγωνιστούν την ερχόμενη Κυριακή.
Έτσι απλά το «χειρουργείο» έλαβε τέλος, η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε.

Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται τα ερωτήματα :
• Ποιος και με ποια κριτήρια όρισε ή επέβαλε τους εν λόγω διαιτητές στο ΚΡΙΣΙΜΟ αυτό παιχνίδι;
• Ποια η αξιοπιστία του πρωταθλήματος όταν τις κρητικές ομάδες σφυρίζουν διαιτητές από συνδέσμους της Κρήτης;
• Πως γίνεται ΟΛΑ τα λάθη του διαιτητή να έγιναν ΜΟΝΟ σε βάρος του ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ και κανένα σε βάρος της αντίπαλης ομάδας;
• Με διαιτησίες σαν τη χθεσινή, προάγετε ή απαξιώνετε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; εσείς θεωρείτε ότι υπάρχει ποδόσφαιρο;

Λυπούμαστε, αλλά η συνολική συμπεριφορά του χθεσινού διαιτητή και των βοηθών του μας υποχρεώνει να θεωρήσουμε ότι τα πολλά λάθη τους δεν ήταν ούτε ανθρώπινα ούτε οφείλονταν σε πιθανή μειωμένη ικανότητα λόγω κακής μέρας.
Η ομάδα μας τα τελευταία 6 χρόνια, με τη παρουσία της, αποτελεί κατά γενική ομολογία κόσμημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, επιδεικνύοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδων προς όλους τους θεσμούς του αθλήματος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε ξανά τέτοια αντιμετώπιση, εκφράζουμε την έντονη ενόχληση μας εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης σεβασμού από το θεσμό της διαιτησίας και σας αναφέρουμε ότι δεν θα διστάσουμε να αποσύρουμε την ομάδα μας από το πρωτάθλημα, προκειμένου να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και το αξιακό μας σύστημα.

Το Δ.Σ του ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε τα κάτωθι :
• Να αποστείλει επιστολή καταγγελίας και να διαμαρτυρηθεί έντονα για την απαράδεκτη και μεροληπτική διαιτησία του Κωνσταντίνου Καλυβιανάκη και των βοηθών του.
• Να ζητήσει τη διαγραφή τους από τους πίνακες, αφού αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και την εμπόδισαν να διεκδικήσει τη νίκη.
• Να επιφυλαχθεί για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του .»


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35