social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Με λυτρωτή τον Τσέργα ο Ηλυσιακός 2-1 την Προοδευτική στο 90+1!

Με λυτρωτή τον Τσέργα ο Ηλυσιακός 2-1 την Προοδευτική στο 90+1!

Το ματς με την Προοδευτική μπορεί να... στράβωσε για τον Ηλυσιακό, ωστόσο, η ομάδα από του Ζωγράφου αποδείχθηκε πολύ σκληρή για υποστεί την πρώτη της εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής

.ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΖΑΡΙΔΗ

Με σύμμαχο το αριθμητικό πλεονέκτημα του 63ου λεπτού και την αποβολή του Θεοδωρίδη καθώς και τα ψυχικά αποθέματα που έβγαλαν οι παίκτες του Ανδρέα Μαντζούνη, η ιστορικη ομάδα από του Ζωγράφου πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο αφού με γκολ του Βασίλη Τσέργα στις καθυστερήσεις κατέβαλε την σθεναρή αντίσταση της Προοδευτικής και επικράτησε με 2-1.

Το ματς ξεκίνησε με την Προοδευτική κυρίως στο α μέρος να περιορίζει σημαντικά τον Ηλυσιακό. Οι κιτρινόμαυροι μόλις στο 2' είδαν τον Κράσι να μονομαχεί με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και στο τέλος τον Χαλκίδη να τελειώνει τη φάση μπλοκάροντας τη μπάλα. Στο 12' η κεφαλιά του Κράσι δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Προο, ενώ, στο 17' ο Βουργουντζής έκανε τη σέντρα και η κεφαλιά του Λαζαρίδη πέρασε παράλληλα από την εστία του Μπαλασάκη. Στο 22' ο Κασσιανός εκτέλεσε το φάουλ και η κεφαλιά του Κράσι δεν βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κασσιανός εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Χριστόπουλος έπιασε... αέρα στο σουτ που επιχείρησε με τους αμυντικούς της Προο να απομακρύνουν σε δεύτερο χρόνο. Στο 33 η Προοδευτική έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βουργουντζής από δεξιά έκανε τη σέντρα ο Πετράκης αιφνιδιάστηκε καθώς δεν περίμενε να του στρωθεί η μπάλα και εν συνεχεία το σουτ του Ξενοπανάγου σταμάτησε στον Κάρδαρη. Στο 35 το σουτ του Κασσιανού κατέληξε στους αμυντικούς της Προοδευτικής μετά την κεφαλιά πάσα του Ματέο Κράσι. Στο β' μέρος ο Ηλυσιακός μπήκε δυνατά και στο 48' ζήτησε πέναλτι. Συγκεκριμένα, ο Τσέργας πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Γκόγκα και δέχτηκε το μαρκάρισμα από τον Παπαγεωργίου όμως ο διαιτητής υπέδειξε τη συνέχεια του αγώνα.

giannopoulos-tsakiris.jpg

Στο 53' η ομάδα του Πάρη Ανδράλα 'πάγωσε' το 'Γρηγόρης Λαμπράκης'. Σε μια υποδειγματική επίθεση, ο Θεοδωρίδης βρήκε τον Ξενοπανάγο και ο τελευταίος αφού έκανε όμορφη ατομική ενέργεια βρήκε από δεξιά τον Σταθόπουλο ο οποίος με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην γωνία του Μπαλασάκη για να ανοίξει το σκορ. Το τέρμα αυτό... ανάγκασε τον Ηλυσιακό να εντείνει την πίεση του και στο 58' ο Κασσιανός δοκίμασε το πόδι του με σουτ εκτός περιοχής για να απομακρύνει ο Χαλκίδης σε κόρνερ. Στο 60' η κεφαλιά του Κράσι μετά τη σέντρα του Μακρίδη δεν βρήκε εστία, για να φτάσουμε στο 63' οπου οι ισορροπίες άλλαξαν  καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της Προο, Θεοδωρίδης, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσέργα και αυτόματα ο Ηλυσιακός κέρδισε ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Μαρίνου βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Κράσι που δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα οι αμυντικοί να διώξουν σε κόρνερ. Στο 69' το συγκρότημα από του Ζωγράφου ζητάει για δεύτερη φορά στον αγώνα πέναλτι όταν ο Κάρδιαρης έκανε τη σέντρα και ο Κράσι βρέθηκε στην φάση όμως ο Ανδριόπουλος σταμάτησε την πορεία της μπάλας, με τους γηπεδούχους να ζητούν χέρι στον αμυντικό της Προο. Στο 76' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Μετά από φάουλ του Μαρίνου στο δεύτερο δοκάρι, ο Μακρίδης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στον Βρυώνη που έκανε το σουτ το οποίο σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών. Εν συνεχεία ο Χαρίτος που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας γύρισε στον Κράσι ο οποίος από τα δυο μέτρα έστειλε τη μπάλα με εξουδετερωμένο τον Χαλκίδη ψηλά άουτ. Στο 77' ο Μακρίδης έκανε το διαγώνιο σουτ μετά την πάσα του Κράσι όμως ο Χαλκίδης και πάλι έδιωξε σε κόρνερ.

kassianos-petrakis.jpg

Η πίεση του Ηλυσιακού απέφερε καρπούς στο 77'. Ο Κασσιανός εκτέλεσε το κόρνερ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βρυώνης με προβολή ισοφάρισε, βάζοντας φωτιά στο 'Γρηγόρης Λαμπρακης'. Στο 81' η Προοδευτική απείλησε με το σουτ του Πετράκη να περνάει μόλις άουτ από αριστερό δοκάρι του Μπαλασάκη. Ένα λεπτό αργότερα ο Μακρίδης έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, για να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Ηλυσιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Κασσιανός έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Παπουτσογιαννόπουλο να διώχνει με το κεφάλι, και τον Τσέργα που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με ένα ξερό σουτ να νικάει τον Χαλκίδη για το 2-1. 

Το γκολ αυτό ήταν το έναυσμα για να πάρουν φωτιά οι εξέδρες του Γρηγόρης Λαμπράκης με τον Ηλυσιακό να κρατάει το 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. 

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ανδρέας Μαντζούνης) Μπαλασάκης, Χριστόπουλος, Νικολόπουλος (46' Μαρίνου), Κάρδαρης, Σουβατζόγλου, Γιαννόπουλος (74' Βρυώνης), Χαρίτος, Τσέργας, Κασσιανός, Καλλός (46' Μακρίδης), Κράσι.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Πάρης Ανδράλας) Χαλκίδης, Μανδαμαδιώτης, Πετράκης, Ανδριόπουλος, Παπαγεωργίου, Θεοδωρίδης, Γκόγκα, Ξενοπανάγος (65' Ξυγκάκης), Τσακίρης (46' λ.τρ. Σταθόπουλος), Λαζαρίδης (72' Παπουτσογιαννόπουλος), Βουργουντζής (53' Σκλάβος).


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35