social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θρίαμβος του ΑΟΑΝ, «σκληρή» ήττα για Απόλλωνα (1-3)

Θρίαμβος του ΑΟΑΝ, «σκληρή» ήττα για Απόλλωνα (1-3)

Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα άφησε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Γ. Καμάρας» η ολοκλήρωση της αναμέτρησης που έγινε σήμερα (3/3) το απόγευμα για την 25η αγωνιστική:

κατήφεια και προβληματισμό στο «στρατόπεδο» του Απόλλωνα Σμύρνης, χαρά και ανακούφιση στις τάξεις του ΑΟΑΝ για το θριαμβευτικό 3-1 και το «χρυσό τρίποντο» με το οποίο θα επιστρέψουν στη βάση τους τα μέλη της αποστολής! Η ομάδα του Μ. Σκύβαλου πέτυχε τεράστιας σημασίας αποτέλεσμα σε ένα κομβικότατο παιχνίδι απέναντι σε αντίπαλο που ήθελε πάση θυσία τη νίκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα και -μεταξύ άλλων- την αντικατατάσταση στο Ρόναλντ Γκόμεζ από τον Βαγγέλη Σταυρακόπουλο στην τεχνική ηγεσία.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ και στα δύο ημίχρονα, όμως με προσήλωση στο πλάνο τους και εκμεταλλευόμενοι τα καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης οι Κρητικοί πήραν το μάξιμουμ σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων όπου και τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει βάσιμα πως η διαφορά έγινε στους δύο γκολκίπερ, καθώς εκείνος των γηπεδούχων δέχθηκε δύο γκολ από προσωπικά λάθη και αυτός των φιλοξενούμενων... φώναξε «παρών» σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τις στιγμές για να προηγηθούν. Στο 15' ο Καραγκούνης δύο φορές προσπάθησε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως σε αμφότερες ο Γιαγκιόζης αντέδρασε σωτήρια, αποκρούοντας εν τέλει σε κόρνερ. Στο 29' μπλόκαρε σταθερά σε σουτ του Μελιόπουλου, ενώ στο 39' απέκρουσε στο πλασέ του Χαϊκάλη σε ανεπανάληπτο τετ α τετ! Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μπλόκαρε σταθερά στο ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε ο Παπαχρονόπουλος από κοντά.

apollon-aoan-2.jpg


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Σένκα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Καλούδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Τσανάι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Οκτώ λεπτά μετά (59') ήρθε και δεύτερο πλήγμα για τον Απόλλωνα. Ο Καλούδης κράτησε την μπάλα παραπάνω από όσο έπρεπε, ο Κατσικοκέρης την έκλεψε και ο Πύλιος προ κενής εστίας πλάσαρε για το 0-2! Παρά την ψυχρολουσία ο Απόλλων έψαξε τον τρόπο να μπει πάλι στο παιχνίδι και αφού πρώτα απώλεσε κάποιες προϋποθέσεις, μείωσε στο 69' με σουτ του Καραγκούνη από το ύψος της περιοχής (1-2). Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό (70') ήρθε η... χαριστική βολή για τους γηπεδούχους, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Τσανάι έπιασε θαυμάσια γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο δεύτερο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-3! Δύο λεπτά μετά (72'), μάλιστα, ο Κατσικοκέρης αστόχησε σε πλασέ από πλεονεκτική θέση, αφήνοντας τον Απόλλωνα να ελπίζει σε μία ανατροπή, που όμως δεν ήρθε. Οι κυανόλευκοι πίεσαν με κάθε τρόπο την αντίπαλη άμυνα, έφεραν σε πολλές περιπτώσεις την μπάλα στην περιοχή, όμως δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν με τελικές αξιώσεων. Σε μία χαρακτηριστική φάση που καταγράφηκε στο 80ο λεπτό, ο Κορφιάτης από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή σούταρε και είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει ψηλά άουτ. Από τη δική του πλευρά, ο ΑΟΑΝ άντεξε στην πίεση, αμύνθηκε πειθαρχημένα και στο τέλος πανηγύρισε μία μεγάλη, αλλά και «καθαρή» νίκη!

Διαιτητές: Κατσίνης, Κουλοχέρης-Σταυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βαγγέλης Σταυρακόπουλος): Καλούδης, Πριόνας (64' Ρόδης), Τασιούλης, Λιάκος (77' Κορφιάτης), Μελιόπουλος (64' Σπαρτιάτης), Σάλλα, Πιαστόπουλος, Χριστόπουλος, Χαϊκάλης, Καραγκούνης, Παπαχρονόπουλος

ΑΟΑΝ (Μανώλης Σκύβαλος): Γιαγκιόζης, Δολαψάκης, Τσανάι, Καρλίτος (64' Φουκαράκης), Μουστάκης, Μαρινάκης, Νοκάι (56' Πύλιος), Καμαρά, Κατσικοκέρης (82' Τζιλεδάκης), Σένκα (82' Μαρκάκης), Αποστολόπουλος.

(photos: ΓΣ Απόλλων Σμύρνης)

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35