social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τεράστια νίκη ο Άρης Πετρούπολης στο Μοσχάτο, 2-1 με ανατροπή τον Εθνικό!

Τεράστια νίκη ο Άρης Πετρούπολης στο Μοσχάτο, 2-1 με ανατροπή τον Εθνικό!

Βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με... οκτώ ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο λόγω τριών αποβολών.

Κι, όμως, τίποτε από όλα αυτά δεν φάνηκε αρκετό για να σταματήσει τον Άρη Πετρούπολης, ο οποίος πέτυχε τεράστια νίκη με 2-1 στο Μοσχάτο απέναντι στον Εθνικό, αξιοποιώντας ένα «καυτό» εξάλεπτο στο δεύτερο μέρος όπου σημείωσε δύο γκολ με τους Γκότοβο και Κρητικό. Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα του Κ. Βελιτζέλου απέδειξε πως δικαίως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης στον 4ο όμιλο του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Από την άλλη, η ομάδα του Β. Χαντέ υπέστη ήττα σοκ και, έτσι, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την «γκέλα» του Πανιωνίου κόντρα στον ΑΟ Υπάτου ώστε να τον πλησιάσει στη βαθμολογία. Το ματς στο γήπεδο του Μοσχάτου ήταν για γερά νεύρα, ενώ είχε αρκετή ένταση τόσο κατά την ανάπαυλα όσο και μετά την ολοκλήρωσή του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τις πρώτες απειλητικές στιγμές στο ματς. Με το... καλημέρα (1') ο Μακρυγιάννης σούταρε, αλλά ο Σικαλιάς μπλόκαρε και στο επόμενο λεπτό (2') η μπάλα έφυγε άουτ από το σουτ του Κυριαζή. Στο 18' οι ερυθροκίτρινοι πλησίασαν την αντίπαλη εστία, όμως ο Μεσούλι απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Τσίτσαρη. Στην επόμενη φάση (19') ο Μακρυγιάννης έφυγε στην αντεπίθεση, όμως ο Σικαλιάς μπλόκαρε το σουτ του, ενώ δύο λεπτά αργότερα (21') είχε καίρια αντίδραση και στο σουτ του Γεωργούση. Στο 24' ο Τσιλιγκίρης έκανε την προσποίηση και σούταρε, όμως ο Μεσούλι αντέδρασε σωστά και απέτρεψε τον κίνδυνο, ενώ στο 30' ο Σκεντεράι αστόχησε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βλαχομήτρου. Στο 32' ο Κρητικός βρέθηκε σε καλή θέση μετά από πάσα του Τσιλιγκίρη, όμως το κοντρόλ του δεν ήταν καλό και έτσι οι προϋποθέσεις χάθηκαν. Στο 36' ο Ντινιωτάκης βρέθηκε απέναντι στον Σικαλιά, ωστόσο πλάσαρε άουτ και στο 40' ο Μεσούλι έδιωξε δύσκολα στο φάουλ που εκτέλεσε ο Τσιλιγκίρης. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα και, συγκεκριμένα, στο 43', όταν ο Ντινιωτάκης κέρδισε πέναλτι από τον Σικαλιά, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γεωργούσης για το 1-0. Πριν οδηγηθούν οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, ο Εθνικός είχε ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν από κάθετη πάσα του Μακρυγιάννη ο Γεωργούσης σούταρε άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (47') ο Ντινιωτάκης σούταρε στα σώματα, για να ακολουθήσει ένα εξάλεπτο στο οποίο ο Άρης έφερε το ματς... τούμπα! Στο 55' ο Τσιλιγκίρης εκτέλεσε φάουλ και ο Γκότοβος σκόραρε με κεφαλιά για το 1-1, ενώ στο 60' ο Κρητικός έγινε αποδέκτης της μπάλας από ενέργεια του Τσιλιγκίρη και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2! Ενδιαμέσως, στο 56', η μπάλα είχε περάσει άουτ μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Κυριαζή.

Αμέσως μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν στο 62' ο Γεωργούσης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Σικαλιάς απέκρουσε με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε. Στο 68' οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κορώνη πάνω στον Ντινιωτάκη, όμως ο διαιτητής Χρόνης άφησε το ματς να συνεχιστεί. Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο έπεσε λίγο ο ρυθμός, για να φτάσουμε στο 80ο λεπτό όπου αποβλήθηκαν απευθείας με κόκκινη κάρτα ο Βλαχοδήμος και ο Σκεντεράι για εκτός φάσης χτυπήματα σε αντιπάλους τους!

Με σαφές αριθμητικό πλεονέκτημα, πλέον, ο Εθνικός πίεσε για την ισοφάριση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να φτάσει σε αυτή στο 87': ο Ντινιωτάκης έστρωσε στον Σεκούμπα, εκείνος σούταρε προς την εστία, όμως ο Καρδάμης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

Στο 89ο λεπτό οι ερυθροκίτρινοι έμειναν με οκτώ παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αφού αποβλήθηκε και ο Γκότοβος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία!

Στο 93ο λεπτό οι κυανόλευκοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Πλουμάτος έκανε τη σέντρα, ο Ζωγραφάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από την εστία.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων ο Εθνικός δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και, μοιραία, υπέστη ήττα που επί της ουσίας εξανεμίζει τις ελπίδες του για κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Διαιτητές: Χρόνης, Θωμόπουλος-Δεμερτζής (Δυτ. Αττικής)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βαγγέλης Χαντές): Μεσούλι, Β. Παπαγγέλης, Ζωγραφάκης, Χρούστινετς (63' Κατσογιάννης), Τσατσαρής (77' Πλουμάτος), Μαλάι (63' Τσιάβος), Κυριαζής (63' Σεκούμπα), Πολύζος, Γεωργούσης (77' Βαλαβανόπουλος), Μακρυγιάννης, Ντινιωτάκης

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡ. (Κώστας Βελιτζέλος): Σικαλιάς, Τσουβαλτσίδης, Κορώνης (98' Μουστάκης), Καρδάμης, Ντόη (59' λ.τρ. Μενάι), Γκότοβος, Σκεντεράι, Τσίτσαρης, Κρητικός, Τσιλιγκίρης, Βλαχομήτρος.

 


Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35