social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Λάσκαρε τη... θηλιά

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Λάσκαρε τη... θηλιά

Συγκεκριμένα Πλαίσια κατασκευάζει το υφυπουργείο Αθλητισμού, προκειμένου να τοποθετηθεί η εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, αλλά και η εξασφάλιση αθλητικής αναγνώρισης από αυτήν.

Του Δημήτρη Θεοδώρου (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. εφημερίδα "ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ")

Ενώ, λοιπόν, προβλέπεται να δοθεί χρονικό περιθώριο ενός έτους προκειμένου να λάβουν τα σωματεία όλης της χώρας την αθλητική αναγνώριση, σημειώνεται ότι μόλις παρέλθει αυτό το διάστημα, όποιο σωματείο δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες, θα αποκλείεται από τις διοργανσεις της αντίστοιχης Αρχής, είτε Πρόκειται για την Ομοσπονδία είτε για κάποια Ένωση. Πάνω στην ίδια λογική Προβλέπεται και η απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων της ΓΓΑ και των ΟΤΑ από την 1η Σεπτεμβρίου κι έπειτα, στα σωματεία που δεν θα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Ουσιαστικά, το χρονικό περιθώριο που έχουν μπροστά τους τα σωματεία για να κλείστουν το ζήτημα είναι ένα εξάμηνο.

Το πρώτο, σχετικό εδάφιο αναφέρει: «Τα αθλητικά σωματεία, τα οποία κατά την έναρξη ισχύοs του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένα σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση της αναγνώρισης αυτής το αργότερο εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από την έναρξη ισχύοs του παρόντος. Αθλητικά σωματεία που δεν θα λάβουν την ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος διαγράφονται αυτοδικαίως από το οικείο μητρώο μελών και δεν δύνανται να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσns ή ομοσπονδίας».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α' 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α' 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού . Η ρύθμιση της παρούσας τίθεται σε ισχύ την 1η 9 2021».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35