social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Εφυγε από τη ζωή ο Κώστας Νεστορίδης

Εφυγε από τη ζωή ο Κώστας Νεστορίδης

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο μυθικός Κώστας Νεστορίδης, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος «έφυγε» σήμερα (12/12) το πρωί σε ηλικία 93 ετών, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Στα τέλη του Νοεμβρίου είχε εισαχθεί στον «Ευαγγελισμό», όμως σε εκείνη την περίπτωση είχε πάρει εξιτήριο κι επέστρεψε στην οικεία του. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (16/12) στις 14:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ νωρίτερα, στις 11:00, η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η ταφή θα γίνει κατόπιν στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας.

Ο Κώστας Νεστορίδης γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1945 αγωνιζόμενος σε ανεξάρτητα σωματεία της Καλλιθέας. Το 1946 πήγε στην Ελλάδα Μοσχάτου, με τη φανέλα της οποίας έκανε τα πρώτα του βήματα σε επίσημο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Γ' ΕΠΣ Πειραιά. Το 1948 έβγαλε δελτίο στον Πανιώνιο, όπου καθιερώθηκε και το 1951 κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας. Αγωνίστηκε με τα κυανέρυθρα για επτά σεζόν, ενώ αποτέλεσε μέλος της ομάδας που τη σεζόν 1950-51 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αθηνών.

Το 1955 πήγε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1965, κατακτώντας πέντε φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Το 1966 έφυγε για την Αυστραλία για να αγωνιστεί στον σύλλογο των Ελλήνων ομογενών Ελλάς Μελβούρνης, τη σημερινή Σάουθ Μέλμπουρν ΦΚ.

Το 1967 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βύζαντα Μεγάρων, που αγωνιζόταν στην Α' Εθνική, ενώ τη σεζόν 1967-68 αναζήτησε σύλλογο κι έκανε προπονήσεις διαδοχικά στο Αιγάλεω, στον Πανιώνιο και τον Ιωνικό Νικαίας. Τον Φεβρουάριο του 1968 υπέγραψε ως παίκτης-προπονητής στον Αίαντα Σαλαμίνας, με τον οποίο έπαιξε στη Β' Εθνική (Νότιος όμιλος).

Φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας 17 φορές, 2 ως παίκτης του Πανιώνιου και 15 ως παίκτης της ΑΕΚ, πετυχαίνοντας 3 γκολ. Υπήρξε επίσης δύο φορές διεθνής με την εθνική Ενόπλων το 1951.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, υπήρξε προπονητής σε συλλόγους μικρότερων κατηγοριών, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 80' βρέθηκε περιστασιακά και στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35