social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

A' ΕΠΣΑ-1ος όμιλος: Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή

A' ΕΠΣΑ-1ος όμιλος: Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή

Με τον τρόπο που διαμορφώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας στον 1ο όμιλο της Α' ΕΠΣΑ μετά τη νίκη του ΑΟ Χαϊδαρίου στο Καλαμάκι (1-2) και την ισοπαλία του Μικρασιατικού Αστέρα με τον ΓΣ Καισαριανής (1-1), έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες να υπάρξει ισοβαθμία στην κορυφή με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για να φτάσουμε στο φινάλε, τόσο ο πρωτοπόρος ΑΟ Χαϊδαρίου (38β.) όσο και ο δεύτερος Αστέρας (35β.) θα επιδιώξουν να προχωρήσουν χωρίς απώλειες, προκειμένου να διατηρήσουν σε υψηλά ποσοστά τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από τα μπαράζ των πρωταθλητών. Οι κυανέρυθροι έχουν μπροστά τους τρία παιχνίδια (Χαραυγιακό εντός, Νέα Ιωνία εκτός, ΓΣ Καισαριανής εντός) και το... ρεπό τους, ενώ οι κόκκινοι θα κληθούν να δώσουν τέσσερις αγώνες (Ολυμπιακό Λιοσίων εκτός, Δάφνη Π. Φαλήρου εντός, Διάνα Ηλ. εκτός, Πανερυθραϊκό εντός), αφού έχουν εκτίσει το δικό τους ρεπό. Στην περίπτωση που αμφότεροι κάνουν μόνο νίκες ή υποστούν ακριβώς τις ίδιες απώλειες, θα τερματίσουν ισόβαθμοι στην κορυφή και, μάλιστα, σε απόλυτη ισορροπία, αφού στους μεταξύ τους αγώνες έχουν από μία νίκη έκαστος και ισοπαλία στα τέρματα (ΑΟ Χαϊδαρίου-Μικρασιατικός Αστέρας 0-1, Μικρασιατικός Αστέρας-ΑΟ Χαϊδαρίου 1-2).

Τι συμβαίνει, όμως, σε αυτή την περίπτωση; Σύμφωνα με την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΑ, «σε περίπτωση που προκύπτει ισοβάθμηση δύο ή περισσοτέρων ομάδων, τότε ισχύουν μόνο τα μεταξύ τους αποτελέσματα και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας (σε βαθμούς και σε τέρματα), θα γίνεται αγώνας ή αγώνες κατάταξης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα υπόλοιπα κριτήρια του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.». Με λίγα λόγια, στην περίπτωση που εκπληρωθεί το παραπάνω σενάριο, ΑΟ Χαϊδαρίου και Μικρασιατικός Αστέρας θα δώσουν αγώνα ή αγώνες μπαράζ πριν τα... διπλά μπαράζ!

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στη συνέχεια του σχετικού άρθρου της Προκήρυξης (17) υπάρχει μία αναφορά που χρήζει διευκρίνισης από τη διοργανώτρια Αρχή, σύμφωνα με την οποία «για τις ομάδες που υπάρχει ενδεχόμενο να προβιβαστούν ή να υποβιβαστούν, διεξάγονται αγώνες κατάταξης, εντός εάν αποφασίσει διαφορετικά η Ε.Ε. της ΕΠΣΑ».

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο 17 της Προκήρυξης του φετινού Πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΑ.

isovathmia.jpg


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35