social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Έρευνα Soccerlive: Ο ρόλος της διαιτησίας στις εκλογές της ΕΠΣΔΑ

Έρευνα Soccerlive: Ο ρόλος της διαιτησίας στις εκλογές της ΕΠΣΔΑ

 

Η διαιτησία στο ποδόσφαιρο ήταν ανέκαθεν ένα κομμάτι μέσα στο άθλημα αμιφλεγόμενο. Πόσο μάλλον στη χώρα μας. Δεν θα ήταν είδηση να πούμε ότι πολλές φορές οι διαιτητές χειραγωγούνται από εξωγενείς παράγοντες, ώστε να υπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Κάθε άλλο. Δέχονται πιέσεις, καμιά φορά και απειλές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι από όλη αυτή την ιστορία δεν βγαίνουν και οι ίδιοι...ευνοημένοι.

Θα μου πείτε με την εισαγωγική παράγραφο  ανακαλύψαμε την Αμερική; Όχι βέβαια. Το να είναι ένας διαιτητής στις μέρες μας...«στημένος», μόνο περίεργο δεν είναι, μάλλον δυστυχώς αποτελεί τον κανόνα. Με φυσικά ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις που προσπαθούν να σταθούν στο ύψος τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΚΕΔ στηρίζουν πλέον το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με «ξένους» διαιτητές. Όχι ότι το μοντέλο αυτό είναι πετυχημένο. Αλλά η «ρετσινιά» των Ελλήνων διαιτητών δύσκολα να ξεβγαλθεί. 

Ένας διαιτητής είναι αδιαμφισβήτητο ότι με τις αποφάσεις του μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη ενός αγώνα. Μπορεί όμως να επηρεάσει και το αποτέλεσμα...εκλογών; 

Η σημερινή μας έρευνα θα αποκαλύψει αρκετές πληροφορίες, που αποδεικνύουν το πώς στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής τα τελευταία χρόνια η διαιτησία έγινε «όπλο» όχι μόνο συγκεκριμένων ομάδων, αλλά κυρίως παράταξης, ώστε να καθοδηγεί διαιτησίες με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, με απώτερο σκοπό την εύνοια και της παράταξης στις εκλογές, αλλά και των διαιτητών μελλοντικά. 

Ό,τι ακολουθήσει παρακάτω στο άρθρο είναι κατόπιν έρευνα των τελευταίων τεσσάρων ετών, συλλέγοντας πληροφορίες από παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές, αλλά και από διαιτητές. Θα μου πείτε, αποδεικνύονται όλα αυτά όταν δεν βγαίνουν επώνυμα; Μπορεί και να μην αποδειχθούν. Όμως η αλήθεια πολλές φορές δεν χρειάζεται αποδείξεις. Αρκούν οι πράξεις να ερμηνευθούν...

Σε μια χρονιά λοιπόν εκλογική στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής γίναμε μάρτυρες αρκετών συμβάντων μέχρι την 23η Φεβρουαρίου, που...στήθηκαν οι κάλπες. Σε ένα αποτέλεσμα αρκετά οριακό με τη διοίκηση Τζαφέρη να επικρατεί με μόλις μία ψήφο 15-14 επί του Γιάννη Τζανόπουλου. 

Γίναμε δέκτες πολλών παραπόνων αυτό το διάστημα από σωματεία.  Από τη λειτουργία των γραφείων, στα οποία ουσιαστικά εργαζόταν  εν ενεργεία διαιτητής της Ένωσης, έχοντας πρόσβαση σε πολλά ζητήματα τω ομάδων. Για πολλά διαιτητικά λάθη και συνήθως σφυρίγματα υπέρ πάντα συγκεκριμένων σωματείων.  Αλλά περισσότερο λάβαμε μηνύματα, που μας γνωστοποιούσαν τις πιέσεις σε συγκεκριμένα παιχνίδια και όλα αυτά ενόψει εκλογών, καθώς δινόντουσαν  εντολές να προστατευτούν ομάδες, που ενδεχομένως θα ψήφιζαν συγκεκριμένη παράταξη. Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω. Το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής την 29η Ιανουαρίου ανάμεσα σε Ασπρόπυργο και Απόλλωνα Ποντίων. Ένας αγώνας με αρκετό παρασκήνιο μετά το τελικό 3-3, καθώς ο διαιτητής Βάτσιος είχε γράψει στο φύλλο αγώνος παράγοντα ομάδας, που έκανε λόγο για μηνύματα που είχε λάβει στο κινητό του ένας από τους δύο βοηθούς του στο συγκεκριμένο πολύ μεγάλο ντέρμπι. Ποια ήταν η αντιμετώπιση της διοίκησης της ΕΠΣΔΑ; Ο συγκεκριμένος παράγοντας ποτέ δεν κλήθηκε να απολογηθεί για τα μηνύματα αυτά. Τουλάχιστον επίσημα η ΕΠΣΔΑ και η Πειθαρχική επιτροπή δεν έβγαλαν ποτέ κάποια ανακοίνωση, αλλά το σημαντικότερο... Λίγες βδομάδες αργότερα βγήκαν εκτός πινάκων της Ένωσης  και μπήκαν στον «πάγο» διαιτητές, την ώρα που η Ένωση είχε μεγάλη έλλειψη. 

Έτσι το γεγονός αυτό «κουκουλώθηκε» με τέτοιον τρόπο σχεδόν ένα μήνα πριν τις επικείμενες εκλογές, καθώς ήταν κάτι που μπορεί προεκλογικά να κόστιζε. Και όπως είπαμε, μέχρι να ακολουθήσουν όλα τα μετεκλογικά και η ακύρωση του αποτελέσματος από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά οριακό, δείγμα του πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ίσως και η διαιτησία σε όλη αυτή την περίοδο που βίωσαν τα σωματεία της Δυτικής Αττικής...

Όλα τα παραπάνω είναι πληροφορίες που ο υπογράφων έχει στην κατοχή του και για οποιαδήποτε αμφισβήτηση, είναι στη διάθεση οποιασδήποτε νομικής οδού για να τα αποδείξει. 

 

 


Σχετικά άρθρα

Με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός Άνω Λιοσίων 1-1 τον Ίκαρο Νεοκτίστων

Λύγισε στο Πανόραμα τον Πανλιοσιακό ο Θρασύβουλος(1-2)

«Αέρα σωτηρίας» ο Πυρρίχιος, 4-2 τον Εθνικό Πανοράματος

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35