social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θέμα Soccerlive: Ποια σωματεία θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΣΔΑ- Εκτός ψηφοφορίας ιστορική ομάδα και...σωματείο εντός μητρώου

Θέμα Soccerlive: Ποια σωματεία θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΣΔΑ- Εκτός ψηφοφορίας ιστορική ομάδα και...σωματείο εντός μητρώου

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τις προγραμμτισμένες εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου του 2024. 

Η προσωρινή διοίκηση της Ένωσης παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε εορταστκή εποχή, προσπαθεί να τρέξει όλες τις διαδικασίες, ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγικά λάθη στις τελευταίες εκλογές του Φεβρουαρίου του 2023. 

Ένα από τα σημαντικότερα λοιπόν ζητήματα είναι ο εκλογικός κατάλογος και τα σωματεία που θα έχουν δικαίωμα ψήφου και να μπουν στην κάλπη. Η Διοικούσα Επιτροπή είχε στείλει εντός του 45ημερου ως όφειλε την λίστα με τις ομάδες στη ΓΓΑ, όπου αρχικώς δεν έγινε αποδεκτή. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Soccerlive.gr η Γραμματεία απέρριψε τη λίστα, καθώς έθεσε εκτός κάλπης ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ένωσης, τον Ακράτητο. Η ομάδα των Άνω Λιοσίων δεν έχει πάρει έγκριση για το έτος 2023, αφού όπως φαίνεται δεν πληρούσε οικονομικές προϋποθέσεις, ενώ δεν είχε τακτοποιήσει και το θέμα του προπονητή. Ως εκ τούτου και με το δεδομένο ότι η Διοικούσα Επιτροπή απέστειλε εκ νέου τη λίστα των σωματείων χωρίς τον Ακράτητο μέσα, είναι πολύ πιθανό το σωματείο να μην έχει δικαίωμα ψήφου. Όπως κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει για τον Αστέρα Άνω Λιοσίων, που ήταν η ομάδα που λανθασμένα ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, καθώς και η Αργώ Μεγάρων, αλλά και ο Ολυμπιακός Άνω Λιοσίων. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελουν οι Λύκοι Δυτικής Αττικής, οι οποίοι επίσης δεν έχουν μπει στη λίστα των σωματείων για τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι Λύκοι είναι κανονικά εγγεγραμμένοι στο μητρώο, ενώ φαίνεται και από φύλλα αγώνος να έχουν αγωνιστική δραστηριότητα τόσο στο περσινό πρωτάθλημα υποδομών, όσο και στο φετινό. Ωστόσο, η Διοικούσα Επιτροπή άφησε εκτός λίστας το σωματείο, καθώς υποστήριξε ότι ενώ υπάρχουν φύλλα αγώνος, οι αθλητές της ομάδας δηλωνόντουσαν σε αυτά με τις κάρτες υγείας τους και όχι με δελτία. Βάση του Νόμου 4726/2020 δικαίωμα συμμετοχής σε εκλογική διαδικασία έχουν ομάδες με αγωνιστική δραστηριότητα, με αποδεικτικό στοιχείο αποκλειστικά το φύλλο αγώνος. Εδώ δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις προεκλογικά σε περίπτωση που οι Λύκοι δεν ψηφίσουν. Πάντως επιβεβαιωμένα το σωματείο δεν συμπεριλήφθηκε στην εκλογική λίστα από την διοικούσα επιτροπή της Ένωσης. 

 

Αναμένεται η επίσημη έγκριση από τη ΓΓΑ του εκλογικού καταλόγου, τον οποίο θα δημοσιεύσει και η ίδια η Ένωση όταν τον λάβει. 

Αντίθετα, στην κληρωτίδα θα  εισχωρήσουν η Μικρασιατική, ο Θρασύβουλος  αλλά και η ΑΕ Ζεφυρίου, που τον Φεβρουάριο του 2023 δεν είχαν προλάβει να τακτοποιήσουν τις  εκκρεμότητές τους με το μητρώο και δεν είχαν συμμετάσχει στις εκλογές. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω 30 σωματεία της ΕΠΣΔΑ είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν και συγκεκριμένα: 

Πανευλευσινιακός

Βύζας Μεγάρων

Απόλλων Ποντίων 

Ασπρόπυργος 

Μανδραϊκός 

Θρασύβουλος

Αστέρας Μαγούλας

 ΠΑΟΚ Μάνδρας

Πυρρίχιος

Αίας Παραλίας 

Εθνικός Πανοράματος 

ΑΟ Πάρνηθας

Πήγασος

Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας 

Ερμής Άνω Λιοσίων 

ΑΕ Ζεφυρίου 

ΔΑΣ Ζεφυρίου 

Κριός Ασπροπύργου 

Νέα Πέραμος 

Μικρασιατική 

Ζωφριά 

Ευκλείδης 

Ηρακλής Ελευσίνας

Ατρόμητος Ελευσίνας 

Μεγαρικός 

Δύναμη Ασπροπύργου

Ίκαρος Νεοκτίστων

Λαμπερή Ελευσίνας 

Πανλιοσιακός 

Σκορπιός Φυλής 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Επιθετική ενίσχυση και με Κώνστα ο Ασπρόπυργος

Νέες προσθήκες στον Ακράτητο

Εντυπωσιακός ο Βύζας Μεγάρων Β', 4-1 την ΑΕ Ζεφυρίου

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35