social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ιστορικό αήττητο νταμπλ ο Μανδραϊκός, πήρε και το Κύπελλο ΕΠΣΔΑ- 2-1 τον ισχυρό Ακράτητο

Ιστορικό αήττητο νταμπλ ο Μανδραϊκός, πήρε και το Κύπελλο ΕΠΣΔΑ- 2-1 τον ισχυρό Ακράτητο

 

Γράφει ο Φώτης Περιφάνης

Φωτορεπορτάζ: Θεόδωρος Γεωρνταμιλής

 

Ο Μανδραϊκός έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ομάδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, που κατακτά πρωτάθλημα και κύπελλο αήττητη. Στον 20ο τελικό Κυπέλλου, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης(24/4) στο γήπεδο του Βύζαντα Μεγάρων, η ομάδα του Άκη Τζουμερκιώτη επικράτησε δύσκολα με 2-1 επί του μαχητικού και πρωτάρη σε τελικό ΕΠΣΔΑ Ακράτητο και πανηγύρισε ένα μοναδικό ρεκόρ στα χρονικά των διοργανώσεων της ΕΠΣΔΑ, που αυτόματα την κάνουν την πιο πετυχημένη ομάδα στα χρονικά της Ένωσης. Αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση Κυπέλλου για τον Μανδραϊκό, που με μόνο νίκες έφτασε μέχρι το τέλος.
Μπροστά σε περίπου 400 άτομα που βρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου της Δυτικής Αττικής, ο Μανδραϊκός χωρίς να φορτσάρει έφτασε σε αυτή την επικράτηση, με τον Ακράτητο μάλιστα να στέκεται πολύ καλά και στις λεπτομέρειες ηττήθηκε. 
 
 
Ο Ακράτητος του Μιχάλη Κάσδαγλη προσπάθησε στο ξεκίνημα του ματς να πιέσει και να βγει μπροστά, εκμαιεύοντας το λάθος του Μανδραϊκού. Όμως η τακτική του Άκη Τζουμερκιώτη να αφήσει τη μπάλα στους αντιπάλους έπιασε, καθώς από λάθος στην άμυνα του Ακράτητου μόλις στο 13', ο επερχόμενος Χαλβατζίου μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον γκολκίπερ Καράβολα, ανοίγοντας με το «καλησπέρα» το σκορ στον τελικό. 
Ο σκόρερ ήταν αρκετά «εκρητικός» στο ξεκίνημα του ματς και μετά από το γκολ είχε ακόμα μια καλή στιγμή, όταν στο 17' μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. 
Ο Ακράτητος συνέχισε να έχει την κατοχή και έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο 27', όταν σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Καλέμι, μπλόκαρε εύκολα ο Μαβίδης, για να ακολουθήσει νέο σουτ του Σγούρη στο 31', που έστειλε την μπάλα άουτ. 
Το «έξυπνο» και ξεκούραστο παιχνίδι του Μανδραϊκού «καρποφόρησε» ξανά στο 32', όταν μετά από όμορφη κάθετη του Στίσι, ο Χαλβατζίου μπήκε στην περιοχή, με τον Καράβολα να αποκρούει αρχικά το σουτ, αλλά στην επαναφορά ο Πετσίτης σε σχεδόν κενή εστία «έγραψε» το 2-0 βάζοντας τις βάσεις από πολύ νωρίς στο πρώτο μέρος για τη νίκη. 
Ο Πετσίτης λίγο αργότερα απείλησε ξανά στο 36', με τον Καράβολα να αποκρούει σε κόρνερ, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με μια σπουδαία ευκαιρία του Ακράτητου να μειώσει και να αλλάξει τα δεδομένα, όταν στο 44' ο Καλέμι από αριστερά ελίχθηκε και έβγαλε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Αδαμόπουλου να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Μαβίδη που κράτησε το διπλό προβάδισμα για την ομάδα του. 
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Μανδραϊκός άφησε πάλι χώρους στον Ακράτητο, ο οποίος ανέβηκε αισθητά στην απόδοσή του εκμεταλλευόμενος ίσως και την χαλάρωση του προηγούμενου με 2-0 Μανδραϊκού. 
Στο 61' καλή στιγμή για τον Ακράτητο, με τον Αδαμόπουλο να μπαίνει απειλητικά στην περιοχή και η μπάλα να φτάνει στον Τουλουβασίλη, όπου το σουτ του απέκρουσε ο Μαβίδης. 
Η πίεση του Ακράτητου και στην επανάληψη τελικά επιβραβεύτηκε. Στο 64' μετά από φάουλ που κέρδισε λίγο έξω από την περιοχή, ο Καλέμι έστρωσε  στον Τουλουβασίλη, ο οποίος σούταρε με τον Μαβίδη να μην μπορεί να υπολογίσει σωστά και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 και βάζοντας τον Ακράτητο ξανά δυναμικά στον τελικό. 
Ο Μανδραϊκός που μπήκε επαναπαυμένος στην επανάληψη, μετά τη μείωση του σκορ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πετσίτη στο 66', να νικιέται σε τετ α τετ από τον πολύ καλό Καράβολα, που απέκρουσε πάλι σε κόρνερ. Νέα καλή στιγμή στο 73', όταν ο Πετσίτης από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα και να τη στείλει προς την εστία. 
Ο Ακράτητος έψαχνε τη φάση που θα καταφέρει να ισοφαρίσει. Στο 83' σουτ του Ρετζέπη μπλόκαρε δύσκολα στη γωνία του ο Μαβίδης. Ο Μανδραϊκός βοηθήθηκε από τους φρέσκους Πασαλίδη και Γεωργιάδη που μπήκαν στο ματς και διαχειρίστηκαν με ατομικές ενέργειες το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, χωρίς τελικά ο Ακράτητος να μπορέσει παρά την υπεπροσπάθειά του να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα στις καθυστερήσεις υπήρξααν και κάποια νεύρα, με τον ποδοσφαιριστή του Ακράτητου Κουκούλη, που που ήταν αναπληρωματικός να αποβάλλεται από τον πάγκο. 
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Λάμπρου σήμανε τους έξαλλους πανηγυρισμούς στις τάξεις του Μανδραϊκού, που ολοκλήρωσαν μια ονειρική χρονιά, έχοντας όμως πλέον να αντιμετωπίσει τα μπαράζ ανόδου για τη Γ' Εθνική. 
Από τους νικητές του Άκη Τζουμερκιώτη ξεχώρισαν οι σκόρερ Χαλβατζίου και Πετσίτης, που ήταν μόνιμες απειλές, ενώ ήταν αρκετά προσηλωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς οι Γιουκαρής Παντίδος και Λελούδας, ενώ βοήθησε και η είσοδος του Πασαλίδη, που κράτησε την μπάλα όταν έπρεπε. 
Από την πλευρά του Ακράτητου, ομολογουμένως οι παίκτες του Μιχάλη Κάσδαγλη κάνανε μια συγκινητική προσπάθεια και θα ήταν άδικο να μην το αναφέρουμε. Κοίταξαν στα μάτια μια φοβερή ομάδα και με λίγη περισσότερη τύχη θα μπορούσαν να είχαν κάνει και την έκπληξη. Ωστόσο, από τους κορυφαίους ήταν ο γκολκίπερ Καράβολας, ο ακούραστος Παρασίδης, αλλά και οι Αδαμόπουλος Καλέμι και Τουλουβασίλης. 
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Βασίλη Λάμπρου στον πρώτο τελικό της καριέρας του. Ήταν πολύ κοντά σε όλες τις φάσεις, με ακριβοδίκαιες αποφάσεις. Με σωστές υποδείξεις και οι βοηθοί Θωμόπουλος Β. και Πλάκας Σ.. 
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ(Άκης Τζουμερκιώτης): Μαβίδης, Φραγκόπουλος, Λογοθέτης Α., Λαμπρίδης, Παντίδος, Καλικαντής(74' Γεωργιάδης), Χαλβατζίου, Γιουκαρής, Στίσι(74' Πασαλίδης), Πετσίτης(92' Γκαβζίδης), Λελούδας(85' Βούκα). 
ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ(Μιχάλης Κάσδαγλης): Καράβολας, Λουμάκης, Χαραλάμπους(36' Λάγιας, 78' Ρετζέπη), Δημητρόπουλος Ι., Αναγνώστου, Παρασίδης, Αδαμόπουλος, Ζγούρη, Καλέμι, Τουλουβασίλης, Σαββουλίδης(62' Καρανικόλας). 

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35