social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Απόλλων Σμύρνης: Συνάντηση προσφυγικών σωματείων στο Ατσαλένιο

Απόλλων Σμύρνης: Συνάντηση προσφυγικών σωματείων στο Ατσαλένιο

Την ιδιαίτερη, ιστορικού χαρακτήρα, σημασία του αγώνα στο Ατσαλένιο το απόγευμα της Κυριακής (12/11) υπογραμμίζουν από τον Απόλλωνα Σμύρνης σε επίσημη ενημέρωσή τους.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου οι κυανόλευκοι σημειώνουν πως οι πρόσφυγες που ίδρυσαν τον ΠΟ Ατσαλένιου το 1951 κατάγονταν από την περιοχή του Βουρλά που ήταν γειτονική με τη Σμύρνη στη Μικρά Ασία! Αναλυτικά:

«Στην Κρήτη ταξιδεύει ο Απόλλωνας Σμύρνης, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον ΠΟΑ για το Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής κατηγορίας. Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, το ιστορικό κομμάτι αυτής της συνάντησης φαντάζει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τα δυο ιστορικά προσφυγικά Σωματεία έχουν κοινή καταγωγή καθώς μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 ήταν κυριολεκτικά... γείτονες! Κι αυτό γιατί η περιοχή του Βουρλά, απ' όπου προέρχονται οι πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Κρήτη και ίδρυσαν το 1951 τον ΠΟΑ, απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα απο την Σμύρνη, τη μάνα γη του Απόλλωνα!

Οι πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ατσαλένιο, προέρχονταν απο την περιοχή των Βουρλών, έναν ιστορικό τόπο που είχε αναδείξει τον Αναξαγόρα, ενώ εκεί μεγάλωσε και ο μεγάλος μας ποιητής ο Γιώργος Σεφέρης. Για τους παλιούς μια τέτοια συνάντηση προκαλεί μεγάλη συγκίνηση, αλλά και για τους νέους και ιδιαίτερα τους απανταχού Απολλωνιστές, ο αγώνας της Κυριακής ξυπνάει μνήμες και διατηρεί την ιστορία μας. Το παιχνίδι της Κυριακής αποτελεί μια ιδιαίτερη συνάντηση και για τα δύο σωματεία, που πέρα του αγωνιστικού, τιμάνε την κοινή καταγωγή τους και διατηρούν τους ιστορικούς δεσμούς».

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35