social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Συνέντευξη Σαπαλίδη στο Soccerlive: «Δεν έπρεπε να αφήσουμε την άνοδο να κριθεί σε ένα μπαράζ» - «Τον πρώτο λόγο για την επόμενη μέρα ο Μικρασιατικός Αστέρας»

Συνέντευξη Σαπαλίδη στο Soccerlive: «Δεν έπρεπε να αφήσουμε την άνοδο να κριθεί σε ένα μπαράζ» - «Τον πρώτο λόγο για την επόμενη μέρα ο Μικρασιατικός Αστέρας»

Όταν ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι να «χτίζεται» στην Καισαριανή η νεοσύστατη και φιλόδοξη ομάδα που θα έθετε πρωταγωνιστικό στόχο στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ, ένας από τους ποδοσφαιριστές που κλήθηκε να συμβάλει ήταν ο Σταμάτης Σαπαλίδης.

Ασχέτως αν στο τέλος της σεζόν ο στόχος της ανόδου δεν επιτεύχθηκε για τον Μικρασιατικό Αστέρα, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η επιλογή του δεν δικαίωσε τους ανθρώπους που την είχαν κάνει. Ειδικά αν έχει παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδας του και αν έχει εικόνα των αριθμών...

Ο 32χρονος επιθετικός σημείωσε συνολικά 30 γκολ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ορισμένα εκ των οποίων ήταν πολύ σημαντικά, με αποκορύφωμα εκείνο στην παράταση του κερδισμένου τελικού κόντρα στον Άρη Πετρούπολης. Έχοντας περάσει, πλέον, εύλογο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων και το χαμένο μπαράζ με το Χαϊδάρι, ο χαρισματικός φορ μιλάει στο Soccerlive για τη φετινή σεζόν, καταθέτει την άποψή του για το τι έφταιξε και δεν ήρθε η άνοδος, ενώ αποκρίνεται σχετικά με την επόμενη μέρα του πως τον πρώτο λόγο τον έχει ο σύλλογος της Καισαριανής.

 

-Σταμάτη, με τη δυνατότητα για «καθαρή» και ψύχραιμη σκέψη που μπορεί να προσφέρει, πλέον, η χρονική απόσταση από την παύση των υποχρεώσεων, τι νομίζεις πως δεν πήγε καλά φέτος και χάθηκε ο στόχος;

 

«Όταν μία άνοδος πηγαίνει να κριθεί σε έναν αγώνα, όλα εκ των πραγμάτων είναι ανοιχτά. Έχει σαφώς μεγάλη σημασία ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα, αλλά επίσης παίζουν ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες. Για μεγάλο διάστημα στο πρωτάθλημα ήμασταν μπροστά και, μάλιστα, με αρκετούς βαθμούς, όμως στην πορεία ίσως να χαλαρώσαμε. Νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε καθαρίσει την άνοδο όταν μπορούσαμε και όχι να την αφήναμε να κριθεί σε ένα μπαράζ».

 

 

-Το μπαράζ για την πρώτη θέση ήρθε ακριβώς μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ενδεχομένως να ήταν διαφορετική η κατάληξη αν δεν είχατε κληθεί να σηκώσετε δύο... βάρη;

 

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο η κόπωση που είχαμε, γιατί -μην ξεχνάτε ότι- και στον τελικό του Κυπέλλου πήγαμε στην παράταση. Μετά από σχεδόν... έξι μέρες πήγαμε πάλι στην παράταση να διεκδικήσουμε άλλον έναν μεγάλο στόχο! Από τα συνεχή απαιτητικά παιχνίδια, ειδικά κάποια πιο έμπειρα παιδιά της ομάδας μας ήταν λογικό να ήταν ακόμη πιο επιβαρυμένα από την κούραση, να έπρεπε να αντικατασταθούν από κάποιο σημείο κι έπειτα και, έτσι, να μην βρίσκονταν μέσα στο παιχνίδι όταν ακόμα κρινόταν ο στόχος. Αποδείχθηκε δύσκολο για εμάς. Παρ' όλα αυτά, θεώρω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς με το Χαϊδάρι και το γκολ που δεχθήκαμε προήλθε από μία στατική φάση»

 

 

-Όπως και τα δύο στην Καισαριανή με τον ίδιο αντίπαλο...

 

«Είναι αλήθεια ότι δεχθήκαμε τρία γκολ από το Χαϊδάρι που προήλθαν από στατικές φάσεις. Ίσως κάτι να σημαίνει αυτό».

 

 

-Θεωρείς ότι είναι πιθανό να εφησυχάσατε και από το γεγονός πως από το ξεκίνημα σας συνόδευε ο τίτλος του αδιαφιλονίκητου φαβορί;

 

«Εμένα ποσωπικά δεν με επηρέασε κάτι τέτοιο! Κι επειδή είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, γνωρίζω ότι είναι τέτοιο σαν άθλημα, που δεν μπορείς να προδικάσεις κάτι! Τα φαβορί φαίνονται μέσα στο γήπεδο, όχι στα χαρτιά! Δεν παίζει ρόλο από μόνο του το ποιους ποδοσφαιριστές έχει πάρει μία ομάδα. Οφείλεις να πηγαίνεις παιχνίδι με παιχνίδι, να κερδίζεις και στο τέλος να κάνεις τον απολογισμό σου».

 

 

-Είχες μία εξαιρετική σεζόν σε ατομικό επίπεδο με 30 γκολ συνολικά. Νιώθεις πως ήταν μία από τις καλύτερες της καριέρας σου;

 

«Ήταν πράγματι μία πολύ καλή παραγωγική σεζόν και νομίζω πως, ναι, ήταν μία από τις καλύτερες. Πέρσι με την Ελλάδα Ποντίων είχα πετύχει 50 γκολ συνολικά, όμως το πρωτάθλημα της Αθήνας είναι το πιο δύσκολο μεταξύ των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Υπό αυτή την έννοια, ήταν μία από τις πολύ καλές μου χρονιές».

 

 

-Είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις φέτος ο Ραχήμ να... σερβίρει κι εσύ να εκτελείς! Ήταν όσο καλή φαινόταν σε εμάς η συνεργασία μαζί του;

 

«Με τον Ραχήμ, εκτός από συμπαίκτες, είμαστε και προσωπικοί φίλοι. Από την προετοιμασία είχαμε ξεκινήσει να προσπαθούμε να... βρεθούμε στο γήπεδο! Ισως και λόγω της θέσης που έπαιζε, αλλά και με τις κινήσεις που έκανε, νομίζω ότι ταιριάξαμε. Είχε καταλάβει που θέλω την μπάλα κι εγώ είχα καταλάβει πως κινείται».

 

 

-Σκόραρες και στον φετινό τελικό με αντίπαλο τον Άρη Πετρούπολης, όπως και στον περσινό του Πειραιά κόντρα στην Προοδευτική ως παίκτης της Ελλάδας Ποντίων. Για ποια κατάκτηση χάρηκες περισσότερο;

 

«Και στα δύο γκολ αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος όταν τα πέτυχα, και με τα δύο Κύπελλα χάρηκα πολύ, όμως αν... έπρεπε να διαλέξω έναν τελικό, θα διάλεγα αυτόν εναντίον της Προοδευτικής, λόγω του ονόματος και της ιστορίας του αντιπάλου».

 

 

-Ποιες σκέψεις κάνεις για την επόμενη σεζόν;

 

«Μιλάω και με άλλους συλλόγους, όμως σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχει ο Μικρασιατικός. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία, έμεινα ευχαριστημένος, θεωρώ όμως ότι και οι άνθρωποι της ομάδας έμειναν ευχαριστημένοι από εμένα. Θέλω να τους ακούσω, να δω τι έχουν να μου πουν και μετά θα τα βάλω όλα κάτω και θα αποφασίσω».

 

 

-Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

 

«Καταρχάς, είμαι χαρούμενος με το τέλος της σεζόν μας βρήκε υγιείς. Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε φέτος, τον κ. Κωτσοβό με τον οποίο ξεκινήσαμε τη σεζόν, τον κ. Καλοπήτα που ανέλαβε στην πορεία, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, τους φιλάθλους μας και όσους ήταν κοντά στην προσπάθεια».

 

 


Σχετικά άρθρα

Βύρωνας: Ανακοίνωσε Στροφύλα

Σάσσαλος: Δεν υπάρχει «αμελητέα ποσότητα» στον όμιλο

Παραίτηση Γάκη στον Εθνικό Αστέρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35