social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γενική Συνέλευση ΕΠΣΑ: Όσα είπε ο Π. Δημητρίου

Γενική Συνέλευση ΕΠΣΑ: Όσα είπε ο Π. Δημητρίου

Σε μία σειρά από ζητήματα εξέτεινε τον λόγο του ο Παναγιώτης Δημητρίου, στο πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΑ.

Αρχικά αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας, για να τα συνδέσει με την επιστροφή στην κανονικότητα τη φετινή σεζόν, από άποψη... αριθμών. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «ιδεατό αποτέλεσμα» τους δύο ομίλους των 16 ομάδων στην Α' Κατηγορία.

Εν συνεχεία, τόνισε πως τις ομάδες της ΕΠΣΑ δεν τις φοβίζουν τα μπαράζ ανόδου που διοργανώνει η ΕΠΟ, εκφράζοντας την πίστη του πως κάθε χρόνο η Ένωση θα έχει επιτυχία. Σε εκείνο το σημείο συνεχάρη, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Ηλυσιακό για την άνοδο και ευχήθηκε άνοδο και στο Χαϊδάρι την ερχόμενη Κυριακή.

Ακολούθως, σημείωσε ότι το πρωτάθλημα της Γ' ΕΠΣΑ θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα και φέτος σε τέσσερις ομίλους, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ομάδων, αφού υπάρχει και η θέσπιση της δημιουργίας δεύτερων ομάδων, για την οποία αποκάλυψε πως δεν την βλέπει με... καλό μάτι. Έδωσε προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για ομάδες β' μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ τόνισε πως όποιο σωματείο την ιδρύσει θα πρέπει, βάσει κανονισμού, να επιλέξει κάποιον άλλο προπονητή και όχι εκείνον της πρώτης ομάδας.

Κατά τα άλλα, ανέφερε πως η Ένωση διοργάνωσε φέτος περίπου 4.500 αγώνες, κάτι που -όπως επισήμανε- δείχνει πως πολύς κόσμος δουλεύει για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ είναι τα πιο ανταγωνιστικά και τα πιο αξιόπιστα της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η άποψη και των υπολοίπων Ενώσεων. Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τα πρωταθλήματα στην Α' Κατηγορία κρίθηκαν την τελευταία στιγμή, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και δείγμα καλών διαιτησιών.

Πρόσθεσε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν με νίκες των φιλοξενούμενων, κάτι που σημαίνει ότι αφενός υπήρχαν καλές διαιτησίες, αφετέρου ότι υπήρχαν καλές φιλοξενίες. Μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στους εκπροσώπους των σωματείων, υπογραμμίζοντας τη συμβολή τους στη διεξαγωγή αυτών των αξιόλογων πρωταθλημάτων.

Ύστερα παρότρυνε τους εκπροσώπους των σωματείων να ασχοληθούν με τις υποδομές και όχι με τους λεγόμενους «μονοχρονίτες» ποδοσφαιριστές, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίζει μία ομάδα... δέκα χρόνια στη Β' Κατηγορία ή να είναι μια... ζωή στην Α' Κατηγορία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Πρότεινε στα σωματεία, αντί για χρήματα, να παρέχουν στους ποδοσφαιριστές ιατρικές υπηρεσίες και ένα γεύμα τον μήνα. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι αυτή είναι η φιλοσοφία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι η αγορά ποδοσφαιριστών.

Στη συνέχεια, εστίασε στο πρόβλημα με την έλλειψη διαιτητών, σε βαθμό που υπάρχει δυσκολία στους ορισμούς όλων αυτών των αγώνων σε Α', Β' και Γ' Κατηγορία. Αρχικά αποκάλυψε ότι στις δύο σχολές που διοργανώθηκαν φέτος προσελκύστηκαν μόλις πενήντα παιδιά, για να καταθέσει την άποψη ότι δεν υπάρχει «ζήτηση» επειδή στα πρώτα τους βήματα διευθύνουν αγώνες υποδομών και δέχονται ύβρεις και προπηλακισμούς από γονείς, με συνέπεια τα παιδιά να απομακρύνονται από τον χώρο μέσα σε μία διετία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στη Γ' Κατηγορία θα προστεθεί στην Προκήρυξη πρόβλεψη ώστε κάποιοι αγώνες να γίνονται και με έναν διαιτητή. Έκανε λόγο για απαξίωση του διαιτητή στις επαγγελματικές κατηγορίες, με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες πλέον θέλουν να σφυρίζουν στα παιχνίδια τους ξένοι διαιτητές. Κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων να συνδράμουν για τη λύση του προβλήματος.

Συν τοις άλλοις, εκμυστηρεύτηκε στους παρευρισκόμενους πως είχε προτείνει στην Ομοσπονδία να αγωνίζονται υποχρεωτικά στην ενδεκάδα των επαγγελματικών ομάδων τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο το γεγονός ότι πολλές ομάδες αγωνίζονται ακόμη και με έντεκα ξένους στη σύνθεσή τους.

Έπειτα, συνεχάρη τις ομάδες που δεν είχαν αποβολή ποδοσφαιριστή και πήραν το Κύπελλο Ήθους (Παλ. Φάληρο, Σούρμενα και Ατρόμητος Μεταμόρφωσης στην Α' ΕΠΣΑ, Απόλλων Χαλανδρίου, Λυκόβρυση και Αρίων στη Β' ΕΠΣΑ, Άρης Χολαργού, Λέοντες Αθηνών και Φωστήρας Καισαριανής στη Γ' ΕΠΣΑ).

Υπενθύμισε στα σωματεία την υποχρέωση επανεγγραφής τους στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. εως τις 30 Ιουνίου, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα, ενώ παρακάλεσε τα σωματεία να αιτούνται στις υπηρεσίες των Δήμων ώστε τα παραχωρητήρια που κατατίθενται στην Ένωση, να απευθύνονται σε εκείνη για να είναι εφικτό να εκδίδονται άδειες αγώνων στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για αστυνομική παρουσία.

Τέλος, ευχαρίστησε όλες τις επιτροπές και ιδιαιτέρως την υγειονομική που κάλυψε με γιατρούς τόσα παιχνίδια, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία της επιτροπής και του κου Λεμονή.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35