social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ένσταση στη Β' ΕΠΣΑ: Τι αναφέρει η Προκήρυξη

Ένσταση στη Β' ΕΠΣΑ: Τι αναφέρει η Προκήρυξη

Το θέμα που απασχολεί από σήμερα (28/3) τον κόσμο της Β' ΕΠΣΑ έχει να κάνει, βεβαίως, με την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕ Μεταμόρφωσης εις βάρος της Ιεράπολης για παραβίαση άρθρου της Προκήρυξης στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το φύλλο αγώνος, όπως έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΣΑ και απεικονίζεται στο φωτογραφικό απόσπασμα κάτω από το κείμενο, η ομάδα του Αιγάλεω πράγματι παρατάχθηκε στο ματς της περασμένης Κυριακής με δύο ποδοσφαιριστές γεννηθέντες μετά το 2001 (Διονύσιος Μπιάζης, Αριστοτέλης Τσαπουρνής). Τι αναφέρει όμως η Προκήρυξη της Β' ΕΠΣΑ στο σχετικό σημείο;

Μπορεί να διαβάσει κανείς στο άρθρο «36» που έχει τίτλο «Όριο ηλικίας ποδοσφαιριστή» ότι «σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος αυτού θα πρέπει κάθε ομάδα να ξεκινά τον αγώνα στην αρχική ενδεκάδα υποχρεωτικά με τρεις (3) ποδοσφαιριστές που να έχουν γεννηθεί το έτος 2001 (σ.σ. ή και μικρότεροι)... ...και οι τρεις (3) θα πρέπει να αγωνίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι τη λήξη του 1ου ημιχρόνου...».

Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι «σε περίπτωση που σωματείο δεν χρησιμοποιήσει τους ποδοσφαιριστές των παραπάνω ηλικιών από την έναρξη του αγώνα, όπως προαναφέραμε, υποπίπτει σε παράβαση και εφόσον ο αγώνας δειξαχθεί, κατά παράβαση της Προκήρυξης, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από το Πρωτάθλημα που μετέχει και της επιβάλλεται και χρηματική ποινή, μετά την υποβολή σχετικής ένστασης που θα γίνει δεκτή».

Αβίαστα προκύπτει ως συμπέρασμα πως αν η ΑΕ Μεταμόρφωσης δικαιωθεί στην ένσταση που έχει καταθέσει, θα δημιουργηθούν εντελώς διαφορετικά δεδομένα εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, στη μάχη για τη σωτηρία στον 1ο όμιλο της Β' ΕΠΣΑ. 

aem-ierapoli_sintheseis.jpg


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35