social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

ΑΟ Άνοιξης: Μην επικυρώσετε τη βαθμολογία!

ΑΟ Άνοιξης: Μην επικυρώσετε τη βαθμολογία!

 

Τις πιθανότητές της για αποφυγή του υποβιβασμού στη Β' Κατηγορία διεκδικεί η διοίκηση του ΑΟ Άνοιξης, η οποία έχει αποστείλει αίτημα στην ΕΠΣΑΝΑ και ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι άουτ στην Α' Κατηγορία.

Οι πράσινοι έχουν απευθύνει ερώτημα προ την ΕΠΟ, με το οποίο ρωτούν αν θα έπρεπε η βαθμολογία να σχηματιστεί χωρίς να ισχύει το κριτήριο των αποτελεσμάτων μεταξύ των ομάδων, όπως δηλαδή συνέβη στην περίπτωση των ομίλων για τα μπαράζ των πρωταθλητών των Ενώσεων. Σε μία τέτοια περίπτωση, η ισοβαθμία με ΑΟ Άρτεμις και ΑΟ Γ. Παθιακάκης θα ήταν ευνοϊκή για την ομάδα της Άνοιξης. Σημειώνεται ότι στη συμπληρωματική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΑΝΑ αναφέρεται ως πρώτο κριτήριο τα αποτελέσματα στις μεταξύ των ομάδων αναμετρήσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Το ΔΣ του ΑΟ Άνοιξης προασπιζόμενο τα συμφέροντα του συλλόγου κοινοποίησε επιστολές προς τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και της ΕΠΣΑΝΑ ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των κριτηρίων κατάταξης επι ισοβαθμούντων ομάδων στο πρωτάθλημα των play-out στο οποίο συμμετείχε η ομάδα μας και ισοβάθμησε στη τέταρτη θέση με τον ΑΟ Άρτεμις και τον ΑΟ Γιάννης Παθιακάκης. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από την ΕΠΟ να διευκρινίσει εάν η επιστολή που εστάλη από την Επιτροπή Διοργανώσεων στις ΕΠΣ τυγχάνει εφαρμογής και στα πρωταθλήματα των play-out των ενωσιακών πρωταθλημάτων, δεδομένης της ομοιότητας του τρόπου διεξαγωγής τους με τα play-off, ήτοι με την διεξαγωγή μονών αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη επιστολή, η οποία υπογράφεται από την Διευθύντρια Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, αναφέρει ότι σε περίπτωση ενδεχόμενων ισοβαθμιών στους αγώνες κατάταξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ΕΠΣ που διεξάγονται για τον προβιβασμό στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, λόγω της διεξαγωγής μονών αγώνων μεταξύ των συμμετέχουσών ομάδων, δεν δύναται να ισχύει το κριτήριο των επιμέρους αποτελεσμάτων (το οποίο ορίζει η προκήρυξη του πρωταθλήματος), αλλά ισχύει πρωτίστως το κριτήριο της διαφοράς τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του ειδικού πρωταθλήματος. Στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της απάντησης της ΕΠΟ για την κατάληψη της τέταρτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα των play-out , η οποία ισοδυναμεί με παραμονή μας στην Α' κατηγορία (καθώς η ομάδα μας υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων και των δύο ισοβαθμούντων ομάδων), ζητήθηκε απο την ΕΠΣΑΝΑ να μην προβεί σε ενέργειες επικύρωσης της βαθμολογίας έως ότου η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ παράσχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματος μας».

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35