social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αίας Παραλίας: «Οι ποινές της Π.Ε. της ΕΠΣΔΑ βοηθούν μελλοντικά σε παρόμοια περιστατικά»

Αίας Παραλίας: «Οι ποινές της Π.Ε. της ΕΠΣΔΑ βοηθούν μελλοντικά σε παρόμοια περιστατικά»

 Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του πειραϊκού ποδοσφαίρου και συνάμα και της Δυτικής Αττικής, ο Αίας Παραλίας Ασπροπύργου, προχώρησε μέσω του Προέδρου της στην παρακάτω ανακοίνωση, παίρνοντας θέση για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΔΑ σχετικά με τα γεγονότα με τους πυροβολισμούς στον αγώνα του Απόλλωνα Ποντίων με τον Μανδραϊκό στο γήπεδο της Γκορυτσάς: 


«Σχετικά με τα  περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Γκορυτσάς κατά την διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των κατά τα άλλα συμπαθών και φιλικών σωματείων του Απόλλωνα Ποντίων και Μανδραϊκού, μείναμε έκπληκτοι με την απόφαση και ποινή της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Δ.Α. Κατά την διάρκεια της διακοπής των πρωταθλημάτων και έπειτα από συζήτηση που είχαμε με πολλούς ποδοσφαιριστές μας σχετικά με το συγκεκριμένο επεισόδιο, μας εξέφραζαν τον φόβο τους για παρόμοια μελλοντικά περιστατικά και ότι ίσως να μην βάλουν τον ευατό τους σε κίνδυνο. (να μην κατέβουν να παίξουν όπου νιώσουν ότι θα κινδυνέψουν). Η απάντηση μας ήταν να μην φοβούνται, διότι όπως πιστεύαμε αυτά τα περιστατικά θα τιμωρηθούν με τρόπο τέτοιο, που θα έκανε αυτούς που τα δημιούργησαν να καταλάβουν την σοβαρότητα τους και το αντίκτυπο τους όχι μόνο σε ομαδικό επίπεδο αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο. Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι πλέον γνωστές, αλλά πάμε να δούμε τι προβλέπει συγκεκριμένα το άρθρ. 15, παρ. 7, εδάφιο γ. γ):

 

«Σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων μεγάλης έκτασης ή ιδιαίτερης σοβαρότητας, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας δύναται η διοργανώτρια να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού ομάδας από τους αγώνες μέχρι έναν χρόνο.»

 

Προφανώς περιστατικά με πυροβολισμούς και ευρήματα καλύκων δεν κρίνονται σοβαρά ούτε μεγάλης έκτασης. Τι άλλο μπορεί να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό ;;; Πώς όλες οι ομάδες θα καταφέρουμε να τραβήξουμε νέους αθλητές στο γήπεδο όταν το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ; Πώς οι γονείς θα παρακινήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν το άθλημα που αγαπάμε ; Πώς θα πείσουμε τους ενήλικους αθλητές μας ότι δεν κινδυνεύουν στο γήπεδο από εξωγενείς παράγοντες ; Τέλος, Σκεπτικά-Κρίσεις όπως της Πειθαρχικής Επιτροπή δεν χωράνε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που εκπροσωπούμε. Ζητάμε την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με αποκλειστικό και μοναδικό θέμα την Βία στο ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής». 


Σχετικά άρθρα

Προβάδισμα πρόκρισης στο Κύπελλο ο Πανελευσινιακός, 5-2 εκτός τον Μεγαρικό

Θέμα Soccerlive: Προπονητής του Ακράτητου ο Μιχάλης Κάσδαγλης

Θέμα Soccerlive: «Βόμβα» μεγατόνων ο Πυρρίχιος με την απόκτηση Μπάμπη Κουσίδη

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35