social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ο «γόρδιος δεσμός» και η ανάγκη για επίλυσή του – Το βάρος στον Π. Μπαλτάκο

Ο «γόρδιος δεσμός» και η ανάγκη για επίλυσή του – Το βάρος στον Π. Μπαλτάκο

Οι θερινές εκκρεμοδικίες δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Το κάθε καλοκαίρι συνοδεύεται από ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις που αφενός μπλοκάρουν τον προγραμματισμό τόσο των διοργανώτριων αρχών όσο και των ομάδων, αφετέρου παρατείνουν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Σε μια τέτοια κατάσταση βρισκόμαστε και την παρούσα χρονική στιγμή, με τη διαφορά ότι η εξίσωση φέτος φαντάζει πιο δυσεπίλυτη από ποτέ! Η απόφαση του CAS στην περιβόητη υπόθεση με πρωταγωνιστές την ΑΕ Λευκίμμης, τον Μακεδονικό και την Κοζάνη στον 2ο όμιλο, αλλά και εκείνη του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ στη διεκδίκηση του Πανδραμαϊκού εις βάρος του Αγροτικού Αστέρα στον 1ο όμιλο, έχουν οδηγήσει σε σοβαρό βραχυκύκλωμα, το οποίο ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να γίνει εφικτή η τέλεση των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Γ' Εθνικής την προσεχή σεζόν.

Τη λύση στο πολυσύνθετο πρόβλημα καλείται «με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο» να δώσει στην προσεχή συνεδρίασή της την Τρίτη (2/8) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, μια και πρόκειται για ζήτημα που δεν θα μπορούσε να διευθετηθεί από τις υπο-επιτροπές. Η παρουσία του Π. Μπαλτάκου στην κεφαλή της Ομοσπονδίας, ως -έκτος των άλλων- έμπειρου νομικού, θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της στην εξεύρεση μιας κάποιας λύσης. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο Πάρκο Γουδή που έχουν εναποθέσει στο δικό του πρόσωπο τις ελπίδες τους για απεμπλοκή από το δικαστικό τέλμα.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να βρεθεί ο σύννομος τρόπος ώστε να προσπεραστούν οι δύο σκόπελοι, να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να μην υπάρξει νέος εγκλωβισμός σε δικαστικές περιπέτειες. Υπό το κλίμα τετελεσμένων που επιχειρείται να καλλιεργηθεί μέσω δημοσιευμάτων από -άμεσα και έμμεσα- ενδιαφερόμενους, αλλά έχοντας πάνω απ' όλα υπόψη της τις αποφάσεις του CAS και του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που είναι τελεσίδικες και δεν γίνεται να προσβληθούν, η Εκτελεστική Επιτροπή είναι αναγκασμένη να λύσει τον «γόρδιο δεσμό», ακόμη κι αν απαιτείται να δυσαρεστήσει κάποιες από τις εμπλεκόμενες πλευρές στην κάθε περίπτωση. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι εκτιμήσεις προσώπων που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης, δημιουργούν το συμπέρασμα πως από τη συνεδρίαση της Τρίτης θα προκύψουν εξελίξεις.

 


Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35