social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θ. Ντάντος: Το χρέος του Πανιωνίου είναι συγκεκριμένο και διαχειρίσιμο

Θ. Ντάντος: Το χρέος του Πανιωνίου είναι συγκεκριμένο και διαχειρίσιμο

Ένα «τέλος» θέλησε να βάλει ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Θοδωρής Ντάντος, στις φήμες και την παραφιλολογία που αναπτύσσονται ανά διαστήματα γύρω από το ύψος του χρέους που θα κληθεί να διαχειριστεί όποιος επενδυτής εκφράσει το ενδιαφέρον δημιουργίας νέας ΠΑΕ στην περίπτωση που οι κυανέρυθροι επανέλθουν στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τόνισε «κατηγορηματικά και με ευθύτητα» ότι το χρέος είναι συγκεκριμένο, διαχειρίσιμο και βιώσιμο, προσθέτοντας ότι οι όροι για τον επόμενο επενδυτή είναι σαφείς. Προχώρησε, μάλιστα, σε ανάλυση επακριβώς σχετικά με το τι ισχύει με το χρέος τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τους Ιδιώτες. Αναλυτικά, ο Θ. Ντάντος σημείωσε:

«Το χρέος του Πανιωνίου είναι συγκεκριμένο, δειχειρίσιμο και βιώσιμο. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με οφειλές άλλων ομάδων. Το χρέος που καλείται να διαχειριστεί ο επόμενος επενδυτής είναι κυρίως δημόσιο και λιγότερο ιδιωτικό.

Ξεκινάμε από το δημόσιο. Η ρύθμιση που υπάρχει, όπως ορίζεται από τον νόμο, κάνει ευέλικτο το χρέος προς το Δημόσιο. Αφορά ένα μικρό ποσοστό από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης ΠΑΕ της τάξεως του 5% και το 20% από τις εισπράξεις των εισιτηρίων. Αφορά μόνο το κεφάλαιο, όχι τις προσαυξήσεις, με τελική αποπληρωμή σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου και ουσιαστικά πολύ μικρή ετήσια επιβάρυνση για την ΠΑΕ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία οικονομική συνέπεια για τον επενδυτή από τα παλιότερα χρέη. 

Για το ιδιωτικό ισχύει: Γνωρίζουμε ότι είναι κοντά στο 1.8 εκατ. ευρώ. Από αυτό, το 50% αφορά στη νέα ΠΑΕ. Σε αυτό το νούμερο πρέπει να υπολογίσουμε ότι, μέσω της FIFPRO, ένα μεγάλο μέρος των οφειλών προς τους παίκτες έχει αποπληρωθεί. Επίσης, υπάρχουν καιρό τώρα διαπραγματεύσεις με παίκτες και προπονητές, οι οποίοι μας έχουν δώσει το πράσινο φως για εξαιρετικούς διακανονισμούς. 

Αν θέλουμε να πούμε ένα νούμερο, το ευνοϊκότερο σενάριο είναι ότι ο επόμενος επενδυτής για το ιδιωτικό χρέος δεν θα πληρώσει περισσότερα από 500 χιλ. ευρώ. 

Ο Πανιώνιος είναι και βιώσιμος και δυνατός να επιστρέψει...»

 


Σχετικά άρθρα

Έγινε η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές στον Αστέρα Βάρης

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την επιστροφή της Ρόδου-Η δήλωση του κ. Μαρτίνη

«Εξάσφαιρος» Ελλοπιακός, συνέτριψε την Αγ. Παρασκευή (6-0)

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35