social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

«Δια πυρός και σιδήρου» ο Πανιώνιος, 2-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη

«Δια πυρός και σιδήρου» ο Πανιώνιος, 2-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη

H ολοκλήρωση του ντέρμπι της Σμύρνης στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης για την 11η αγωνιστική βρήκε τον Πανιώνιο να προσθέτει τρεις πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή του.

Η ομάδα του Κ. Γεωργιάδη επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα και παραμένει στην κορυφή, έχοντας προσπεράσει με επιτυχία έναν επικίνδυνο σκόπελο. Μέχρι να φτάσουν, όμως, στη νίκη οι κυανέρυθροι τα... χρειάστηκαν απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα και έμεινε στο τέλος με τρομερά παράπονα από τη διαιτητική τριάδα! Οι κυανόλευκοι «φωνάζουν» για δύο φάσεις στις οποίες ζήτησαν πέναλτι, από μία σε κάθε ημίχρονο, ενώ γενικότερα τα... είχαν μετά τη λήξη με τη διαιτησία του Ζήσιου/Ντούρου.

Κατά τα άλλα, στον αγωνιστικό χώρο έγινε ένας αγώνας ιδιαίτερου συμβολισμού, υψηλής βαθμολογικής σημασίας για αμφότερους, με γρήγορο ρυθμό, φάσεις στις δύο περιοχές και αρκετό «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού, μπροστά σε περίπου 1300 φιλάθλους των δύο ομάδων και του ποδοσφαίρου. Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα με τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο Απόλλων απέδειξε με τη συνολική παρουσία του ότι αδικείται από τη συγκομιδή και τη βαθμολογική του θέση.

apollon-panionios_1.jpg

Οι κυανέρυθροι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 5' όταν ο Ιγνατίδης προσπάθησε να κάνει την προβολή από το γύρισμα του Γεμιστού, όμως η μπάλα έφυγε σε κόρνερ από τη σωτήρια παρέμβαση του Ρέτζου. Ένα λεπτό μετά ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ. Ο Στούπης έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πτέρυγα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, αντιθέτως προσγειώθηκε πίσω από τον Ιγνατίδη, ο οποίος γύρισε το κορμί του και με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1 στο 6ο λεπτό. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι από πλευράς παικτών του Απόλλωνα υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή πως πριν το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για να πετύχουν αμέσως δεύτερο γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες του Γεμιστού στο 10' και στο 13', οι οποίες όμως έφυγαν άουτ σε πλασέ και σε σουτ από δύσκολη γωνία αντιστοίχως. Η πρώτη καλή στιγμή από τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 14ο λεπτό και ήταν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Πιαστόπουλος πέρασε μαγική κάθετη πάσα με τακουνάκι στον κενό χώρο, ο Σάλλα πρόλαβε την έξοδο του Σκαφίδα, «τσίμπησε» την μπάλα από πάνω του, όμως εκείνη έφυγε μόλις άουτ! Στο επόμενο λεπτό ο Παπαχρονόπουλος σούταρε άουτ, ενώ στο 18ο λεπτό ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι. Ο Πριόνας «τσίμπησε» την μπάλα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, δέχθηκε το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Παυλάκη, βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής Ζήσιος/Ντούρος έδειξε άουτ, με τη σύμφωνη γνώμη και του πρώτου βοηθού Βιτσεντζάτου. Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τη διαφορά ότι ευκαιρίες για γκολ είχε ο Πανιώνιος. Στο 26ο λεπτό ο Γεμιστός σούταρε άουτ, όπως και ο Ιγνατίδης στο 37'. Στο 44ο λεπτό ο Ιγνατίδης έκανε όμορφη ενέργεια μέσα στην περιοχή, προσποιήθηκε για να φέρει την μπάλα στο δεξί πόδι, σούταρε, αλλά ο Νίκας απέκρουσε με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό ο Πανιώνιος εδραίωσε το προβάδισμά του, όταν μετά από ενέργεια του Γλυνού από την αριστερή πτέρυγα, η μπάλα έφτασε με τη βοήθεια του Ιγνατίδη στον Γεμιστό, ο οποίος γύρισε ωραία και πλάσαρε από κοντά για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έδειχναν απειλητικοί στους ανοιχτούς χώρους. Στο 50ο λεπτό ο Μπουρλάκης βρέθηκε απέναντι στον Νίκα, όμως η μπάλα πέρασε κόρνερ από έγκαιρη παρέμβαση αμυντικού, ενώ δέκα λεπτά μετά (60') ο Γεμιστός αστόχησε με αριστερό σουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 63ο λεπτό η «ελαφρά ταξιαρχία» μπήκε ξανά στο παιχνίδι! Ο Σάλλα εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από θέση λίγο εκτός περιοχής, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την είδε να προσγειώνεται στα δίχτυα της εστίας του Σκαφίδα, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει (1-2). Το ματς πήρε... φωτιά, με τους γηπεδούχους να δίνουν, πλέον, γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους και τους φιλοξενούμενους να επιδιώκουν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, χωρίς παράλληλα να ελαττώσουν την παρουσία τους στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου τους.

apollon-panionios_2.jpg

Με ανεβασμένη ψυχολογία και ώθηση από τον κόσμο τους, οι ποδοσφαιριστές του Ρ. Γκόμεζ πλησίασαν με αξιώσεις την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Στο 71ο λεπτό ο Παπαχρονόπουλος σούταρε από μακριά και η μπάλα κατέληξε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία πάνω από την εστία του Σκαφίδα, που έδειχνε να ελέγχει την πορεία της, ενώ στο 78ο λεπτό ο Περδόμο μπήκε από κανονική θέση στην αντίπαλη περιοχή, από πλάγια θέση πλάσαρε, όμως ο Σκαφίδας σήκωσε το αριστερό χέρι και απέκρουσε σωτήρια. Στο 86ο λεπτό ο Απόλλων «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν σε παράλληλο γύρισμα στη μικρή περιοχή από κεφαλιά του νεαρού Ράμμου, που πέρασε στο ματς και έδωσε επιπλέον επιθετικότητα στην ομάδα του, ο Περντόμο έκανε την προβολή, Ζούλιας και Σκαφίδας άπλωσαν τα σώματά τους πάνω στη γραμμή με την μπάλα να απομακρύνεται και τους παίκτες του Απόλλωνα να ζητούν πέναλτι, υποστηρίζοντας ότι η πορεία της αποτράπηκε από το χέρι του κεντρικού αμυντικού του Πανιωνίου! Ένα λεπτό μετά (87') η κεφαλιά του Σπαρτιάτη πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, με την πίεση από πλευράς Απόλλωνα να εντείνεται ακόμη περισσότερο! Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τους κυανόλευκους να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης και τους κυανέρυθρους να αμύνονται σθεναρά, απομακρύνοντας μπάλες αλλά και «παγώνοντας» τον ρυθμό. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών πρόσθετου χρόνου και ενώ οι γηπεδούχοι εκδήλωναν την τελευταία τους επίθεση, ο διαιτητής Ζήσιος/Ντούρος σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Πανιώνιο να παίρνει το πολύτιμο «τρίποντο». Από την άλλη, οι γηπεδούχοι χειροκρότησαν με θέρμη τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, ενώ παράλληλα αποδοκίμασαν έντονα τη διαιτητική τριάδα κατά την αποχώρησή της.

Διαιτητές: Ζήσιος/Ντούρος (Δωδεκανήσου), Βιτσεντζάτος-Κωστάκης (Ανατ. Αττικής)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ρονάλντ Γκόμεζ): Νίκας, Πριόνας, Ρέτζος (75' Ράμμος), Πατίλας, Πανουργιάς, Νοζάτζε (28' Κιρκιλιανίδης), Πιαστόπουλος, Σάλλα, Παπαχρονόπουλος, Καραγκούνης (62' Περδόμο), Τασιούλης (62' Σπαρτιάτης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Καλύβας, Ποτουρίδης, Μπρέγκου, Μπουρλάκης (81' Χριστόπουλος), Στούπης (93' Παντελίδης), Ιγνατίδης (70' Ζούλιας), Γεμιστός, Γλυνός (93' Φερεκίδης)

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35