social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Συγκλονιστική τοποθέτηση Λεβέντη - «Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο και την οργή»

Συγκλονιστική τοποθέτηση Λεβέντη - «Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο και την οργή»

Μέσα σε λίγες γραμμές μόνο ο Γιάννης Λεβέντης αποτύπωσε επαρκώς την κατάσταση που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, ορμώμενος από το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο έμπειρος προπονητής και ηγέτης του ΓΣ Αργυρούπολης εκτιμά ότι οι «συγγνώμες», ειλικρινείς ή μη, δεν μπορούν να απαλύνουν τα συναισθήματα πόνου και οργής τόσο στους συγγενείς των θυμάτων όσο και στο σύνολο της κοινωνίας, διαπιστώνει πως όσοι νέοι επιλέγουν να μείνουν στη χώρα, φτάνουν στο σημείο να το... πληρώσουν ακόμη και με τη ζωή τους, υπενθυμίζει πως η αλήθεια και η αξιοκρατία είναι θεμέλιοι λίθοι για τη δημιουργία μίας χώρας με μέλλον, ενώ στον επίλογό του επικαλείται λόγια του σπουδαίου ποιητή και διανοητή Κώστα Βάρναλη με διαχρονική αξία και επίκαιρο περιεχόμενο.Αναλυτικά, στη δήλωσή του μέσα από τη σελίδα των «πορτοκαλί» στο φέισμπουκ αναφέρει:

«Όσες συγγνώμες και δικαιολογίες να ειπωθούν, τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών και την οργή της ελληνικής κοινωνίας για τον άδικο θάνατο τόσων ανθρώπων. Διώξαμε τον αφρό της Ελλάδας και όσοι διάλεξαν να μείνουν πίσω όχι μόνο περνούν ατελείωτες ταλαιπωρίες, αλλά χάνουν και τη ζωή τους από παραλείψεις και ανεύθυνες συμπεριφορές.

Σήμερα που υπάρχουν εφαρμογές πότε περνάει το τοπικό λεωφορείο με ακρίβεια λεπτού, σήμερα που ξέρουν τα πάντα για τον καθένα μας με λεπτομέρειες, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι κανένας δεν πήρε είδηση ότι δύο τρένα βρίσκονταν σε τροχιά σύγκρουσης επί αρκετή ώρα. Όσο είναι στη φυλακή η αξιοκρατία και η αλήθεια, δεν έχουμε μέλλον. Και όπως έγραψε και ο Βάρναλης 'Στη χώρα αυτή που τη λέω δικιά μου, ξένος είμαι και τυχερός που ζω'. Κουράγιο και υπομονή σε όσους έμειναν σε αυτόν τον τόπο 'φυλάγοντες Θερμοπύλες'».

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35