social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αφιέρωμα της εφημερίδας «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» στον ιστορικό ΑΟ Χαλκίδας

Αφιέρωμα της εφημερίδας «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» στον ιστορικό ΑΟ Χαλκίδας

Ένας από τους συλλόγους που έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αφερεγγυότητας των διοικήσεών του, είναι ο ΑΟ Χαλκίδας.

Του Δημήτρη Θεοδώρου (Πηγή εφημερίδα: ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)

Μία σύντομη αναδρομή αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι πολλά ήταν τα πρόσωπα που πέρασαν από τον προεδρικό θώκο, αλλά ελάχιστα φρόντισαν να μην αφήσουν την ομάδα σε χειρότερη κατάσταση, σε σχέση με εκείνη που βρισκόταν όταν την παραλάμβαναν. Η συνεχής απαξίωσή της από τους ίδιους τους ανθρώπους της, έκανε την τοπική κοινωνία και τον φίλαθλο κόσμο σταδιακά να την αποστρέφεται και, εν τέλει, να της γυρίζει την πλάτη σε μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Φέτος, στη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν της στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Εύβοιας, μία παρέα ανθρώπων έχει αναλάβει τα ηνία της και, παράλληλα, έχει αναλάβει την ευθύνη να την καταστήσει πάλι ευχάριστο θέμα συζήτησης στην πόλη. Υπό αυτή την έννοια, το αγωνιστικό κομμάτι περνάει προς ώρας σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε, ως βασικός στόχος για φέτος ορίζεται να τεθούν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ομάδα της «επόμενης μέρας». Το κύριο είναι ο ΑΟ Χαλκίδας να αποκτήσει πάλι τη χαμένη αξιοπιστία και την αίγλη του. Αυτό ακριβώς υπογραμμίζει και ο Παναγιώτης Τοκπασίδης στην «ΩΡΑ των σπορ»: «Η διοίκηση φροντίζει ώστε αυτή η ομάδα να γίνει πάλι Χαλκίδα και να τιμήσει τη 'βαριά' φανέλα και την ιστορία της. Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Καρλατήρας και ο ταμίας κ. Νίκος Πέτρου, μαζί με τον κ. Παναγιώτη Πικραμένο και τον κ. Νίκο Μάλλιαρη, ο οποίος είναι υπεύθυνος εμπορικής διαχείρισης και τα πάει εξαιρετικά σε αυτό το κομμάτι, φροντίζουν από το καλοκαίρι ώστε να αποκτήσει η ομάδα τη χαμένη αξιοπιστία της και, συγχρόνως, να πείσουν τον κόσμο ότι αυτή η ομάδα ανήκει πάλι στην πόλη της».

«Η προσπάθεια βρίσκει ανταπόκριση»
Η συζήτηση με τον 50χρονο προπονητή ξεκινά από το σημείο στο οποίο ο ΑΟ Χαλκίδας παλεύει να σταθεί στα πόδια του, ύστερα από τον υποβιβασμό του από τη Γ' Εθνική. «Η περσινή χρονιά είχε ξεκινήσει με προπονητή τον Γ. Λάμπρου και εμένα στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ανέλαβε η διοίκηση Βουρδάνου, η οποία μετά από ενάμιση μήνα θητείας αποχώρησε, καθώς δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου ανέλαβε ο Φ. Μορίδης, ο οποίος ήρθε σε διένεξη με τον Γ. Λάμπρου, με συνέπεια ο τελευταίος να αποχωρήσει και να βρεθώ από τεχνικός διευθυντής να αναλάβω προπονητής με... εννέα παίκτες. Μάλιστα, μετά από δύο μέρες παίζαμε με τον Απόλλωνα Ερέτριας για το Κύπελλο, παιχνίδι για το οποίο με δυσκολία καταφέραμε να συμπληρώσουμε ενδεκάδα για να αγωνιστούμε. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν, αφού ο Φ. Μορίδης αποδείχθηκε αναξιόπιστος, με αποτέλεσμα να βρεθούμε κάποιοι άνθρωποι να παλεύουμε να κρατήσουμε την ομάδα για να μην διαλυθεί. Σε αυτή την προσπάθεια είχα συμπαραστάτες τον κ. Βασίλη Καρλατήρα και τον κ. Νίκο Πέτρου. Καταφέραμε μέσα από πολύ φιλότιμο να κρατήσουμε τους ποδοσφαιριστές, η ομάδα να συνεχίσει και, μάλιστα, να βρεθεί στην πέμπτη θέση, μέχρι που εμφανίστηκε ο Κορονοϊός και διεκόπη η χρονιά» αφηγείται σχετικά με την περασμένη σεζόν ο έμπειρος προπονητής και ακολούθως μεταβαίνει στην προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι: «Ξεκίνησε μία διαδικασία για να πάρει νομιμοποίηση το νέο συμβούλιο. Έγινε διεύρυνσή του με την προσθήκη επιπλέον έξι-επτά προσώπων. Παρέμεινα στην τεχνική ηγεσία, κρατήσαμε τον περσινό κορμό, έγιναν και κάποιες μεταγραφές που κρίθηκαν απαραίτητες και ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας, με βασικό αγωνιστικό στόχο να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους αρκετούς νεαρούς παίκτες που έχουμε. Ο εξωαγωνιστικός στόχος, η μεγάλη επιδίωξη της διοίκησης, ήταν να δείξουμε στον φίλαθλο κόσμο της Χαλκίδας ότι αυτή η προσπάθεια τον αφορούσε και ότι η ομάδα βαδίζει πλέον σε σωστά μονοπάτια. Θέλουμε να αποκτήσει η ομάδα την αξιοπιστία που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιζόταν». Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο τεχνικός των «νερατζούρι» διαπιστώνει πως το εγχείρημα βρίσκει ανταπόκριση, παρότι δεν υπάρχει φέτος η δυνατότητα προσέλευσης φιλάθλων για να υπάρξει και η σχετική σφυγμομέτρηση: «Η αξιοπιστία αυτή έχει επανακτηθεί σε μεγάλο βαθμό. Αρκετοί χορηγοί, είτε μεγάλοι είτε μικροί, πλησίασαν την ομάδα για να τη βοηθήσουν. Ήταν θετικοί».

«Πρώτα πρέπει να τεθούν οι βάσεις»
Η εκκίνηση του ΑΟ Χαλκίδας στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας στην ΕΠΣ Εύβοιας είναι πολύ καλή. Μετά από έξι αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες και μία ήττα. Ωστόσο, η κατάκτηση της ανόδου δεν είναι αυτοσκοπός για τους «νερατζούρι». Αντιθέτως, στόχος τους είναι να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός γερού «οικοδομήματος», όπως επισημαίνει ο Π. Τοκπασίδης: «Η διοίκηση προχωράει σταθερά με βάση την αρχική της φιλοσοφία. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Αν καταφέρναμε να είμαστε ψηλά, στην πορεία θα βλέπαμε τι θέλουμε να κάνουμε. Πάντως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι βάσεις για να στηριχθεί μία προσπάθεια ανόδου στη Γ' Εθνική. Συνεπώς, πρώτα θα πρέπει να τεθούν οι βάσεις και μετά να δούμε κάτι τέτοιο». Μάλιστα, συμπληρώνει: «Η διοίκηση κάνει τεράστιες προσπάθειες για να λύνει προβλήματα της καθημερινότητάς μας που αφορούν στις γηπεδικές εγκαταστάσεις και τις προπονήσεις μας. Το γήπεδό μας είναι ακατάλληλο για καθημερινές προπονήσεις. Προσπαθούμε να το προφυλάξουμε όσο μπορούμε. Το χόρτο είναι σε κακή κατάσταση, ενώ έχουν υποστεί ζημιές και τα αποδυτήρια, από τις έντονες βροχοπτώσεις και την υγρασία. Δίνει καθημερινά μάχη η διοίκηση για να λύνει αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Από φέτος είμαστε σαφώς πιο οργανωμένοι σαν ομάδα.
Το «σήμερα» βρίσκει την οικογένεια του ΑΟΧ σε στάση αναμονής, όπως συμβαίνει άλλωστε και με όλες τις υπόλοιπες ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρει: «Τα παιδιά έχουν πάρει ένα πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθούν. Βέβαια, δεν ξέρουμε πότε και αν θα ξεκινήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε ένα μεγάλο κενό χωρίς ποδόσφαιρο. Θέλουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητά μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο που σταμάτησε ξαφνικά και έτσι άδοξα».

Δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο
Πέρα από τις ενέργειες στο αμιγώς αθλητικό κομμάτι, η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίδας αποδεικνύει πως γνωρίζει καλά ότι ένα ερασιτεχνικό σωματείο αλληλεπιδρά σε πολλά επίπεδα με την κοινωνία εντός της οποίας αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, πήρε την πρωτοβουλία να βρεθεί ο σύλλογος την παραμονή των Χριστουγέννων στο πλευρό του «Συλλόγου κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού, ο καλός Σαμαρείτης» και να στηρίξει το φιλανθρωπικό του έργο με πλήρη «γεύματα αγάπης» σε εκατό συμπολίτες που το έχουν ανάγκη. Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΑΟΧ σημειώνουν: «Σίγουρα δεν θα γίνουμε ήρωες λόγω του φιλανθρωπικού μας έργου, αλλά οπωσδήποτε βάζουμε κι εμείς το μικρό μας λιθαράκι στα μεγαλύτερα ιδανικά της ζωής, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».


Σχετικά άρθρα

ΑΟ Χαλκίδας: Στον... αέρα η συμμετοχή στη Γ' Εθνική!

Αποχώρηση Ζουρούδη από τον ΑΟ Χαλκίδας - «Πρέπει να συνεχίσω...»

Τσιγαρίδας: Θέλουμε να είμαστε ρυθμιστές της ανόδου

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35